S pobudo Bodi najboljši si prizadeva za seznanjanje mater in družin z nevarnostjo zlorabe opioidov. Foto: Reuters
S pobudo Bodi najboljši si prizadeva za seznanjanje mater in družin z nevarnostjo zlorabe opioidov. Foto: Reuters

Šlo je za pogovor po njenem govoru, v katerem je pozvala medije, naj več poročajo o tem, koliko Američanov umre zaradi odvisnosti od protibolečinskih sredstev.

"Rada bi izzvala medije, naj o tem vprašanju poročajo pogosteje. Leta 2017 smo izgubili 72.000 Američanov, to je 197 na dan, zaradi čezmernega uživanja teh sredstev. Medije pozivam, naj poročanju o izgubljenih življenjih in življenjih, ki bi jih lahko rešili, posvetijo vsaj toliko časa, kot ga posvečajo govoricam in nepomembnim zgodbam," je zbranim pojasnila prva dama.

O težavah z odvisnostjo v Sloveniji

Po njenem nagovoru je pogovor nadaljevala še z moderatorjem, od katerega je dobila vprašanje, ali je odvisnost tako velika težava tudi v njeni domovini. "Ni tako, kot je tukaj, seveda ne. Vsaka država ima težave, vendar pa ni tako, kot je v ZDA. Odvisnost je težava že od nekdaj, vendar se trudijo po svojih najboljših močeh, da bi mladim preprečili, da zaidejo na napačno pot," je dejala o razmerah v Sloveniji.

Med pogovorom pa je poudarila tudi, da se s svojim sinom Barronom o teh težavah veliko pogovarja in da je staršem predlagala, naj otroke s problematiko, povezano z opioidno krizo, ki teži ZDA, seznanijo že pri osmih letih.

Prvi dami ZDA se ena izmed pomembnejših stvari zdi, da se znebimo stereotipov o odvisnosti in pomagamo tistim, ki potrebujejo našo pomoč.