Kar je bilo na začetku vrtiček, je danes že pravi vrt - Michelle ima zdaj svojo zelenjavo in sadje že na kar 475 kvadratnih metrih. Foto: EPA
Kar je bilo na začetku vrtiček, je danes že pravi vrt - Michelle ima zdaj svojo zelenjavo in sadje že na kar 475 kvadratnih metrih. Foto: EPA

Knjiga za zdaj še nima naslova, njen izid pa je predviden aprila prihodnje leto. V njej bo priljubljena Michelle opisala, kako je prišla na idejo, da bi na južni trati Bele hiše imela svoj vrt, in kako je idejo tudi uresničila. Pred njo je zelenjavo izmed prvih dam vzgajala le Eleanor Roosevelt, ki se je med drugo svetovno vojno skušala zamotiti z "zmagovitim vrtičkom", kot so ga imenovali.

Iz založniškega podjetja Crown so sporočili, da žena Baracka Obame za knjigo ne bo prejela honorarja, ves zaslužek pa bo namenila humanitarni organizaciji, ki jo bo sama izbrala.

V knjigi bo tudi bogat slikovni material vrta pri Beli hiši, vključili pa bodo tudi nekatere druge zelene površine iz vse države. Na vrtu, velikem že 457 kvadratnih metrov, raste zelenjava in sadje, ki ga kuharji Bele hiše vključujejo tudi v uradne sprejeme visokih gostov.

Zagovornica zdravega življenja
Michelle Obama je znana zagovornica zdravega načina življenja, tako prehranjevanja kot telesne vadbe. Lani februarja je tako sprožila kampanjo Let's Move! (Gibajmo se!), ki ima za cilj zmanjšati čezmerno težo pri otrocih in izboljšati kakovost hrane v ameriških šolah. Morda bodo sodržavljani kakšno dobro idejo za zdrav obrok našli tudi v njeni knjigi, saj bo Michelle napisala tudi nekaj zdravih receptov, ki jih pripravlja hčerama Malii in Sashi.