Shiffrinova je za oddajo Today odprla vrata svoje razkošne hiše v Edwardsu v Koloradu, kjer sicer zaradi natrpanega urnika prav kaj dosti časa ne preživlja.

Kot je povedala, je doma le dva meseca na leto, a prav zato je hotela svoj prvi lastni dom spremeniti v kar se da sproščen prostor, kjer bi se počutila prijetno.

"Večkrat se moram uščipniti, da vidim, da ne sanjam," je povedala o svoji hiši.

Mikaela Shiffrin na nedavni podelitvi nagrad ESPY. Foto: AP
Mikaela Shiffrin na nedavni podelitvi nagrad ESPY. Foto: AP

"Navdih zanjo sem pobirala iz tako rekoč vsakega kraja, kjer sem kdaj bila. To je ena najboljših strani pri potovanjih, da vidiš stvari, ki so ti všeč, sloge in občutke, in jih potem nekako lahko vkomponiraš v svoj dom," je dejala.

Eden izmed takih elementov je stena, prekrita s sto let starim lesom iz Avstrije, v kateri se smučarka še posebej pogosto mudi.

V hišo vselila starše

Shiffrinovo so skozi leta navdihovali določeni evropski slogi dizajna, nagiba pa se proti zenobčutku, ki meša staro in novo. Eden njenih najljubših kotičkov v hiši je prostorna, odprta spalnica, ki jo kliče "brlog".

A Shiffrinova v prvi hiši, ki jo je kupila sama, ne živi sama – ker preživi toliko časa na poti, je hotela, da si dom deli s svojimi starši. "Ko sem doma, je zame pomembno, da sem v krogu družine," je povedala.

"Srečo imam, da sta se pripravljena znova vseliti k meni, ker mislim, da ne bi mogla tu živeti sama."

Njen fant, francoski smučar Mathieu Faivre, se očitno torej še ne namerava seliti iz domovine.

Jasno, po hiši so razpostavljeni tudi vsa Mikaelina odličja in medalje, za katere pravi, da jo navdihujejo, da se vedno potrudi, da da kar največ od sebe.