Melania in Donald Trump leta 2016. Foto: AP
Melania in Donald Trump leta 2016. Foto: AP
Sorodna novica Obama v podporo Bidnu: Trump nas ne bo zaščitil - še sebe ni zmogel

50-letna Trumpova bi lahko morebiti možu pomagala pri snubljenju ženskih volivk, predvsem belopoltih iz srednjega in višjega razreda, ki jih predsednik krvavo potrebuje za ponovno izvolitev.

A vir blizu prvi dami je za CNN povedal, da Melania počne to, kar počne pogosto – kar koli se ji v tistem hipu zahoče. "Ona je, kar je. Počne, kar se ji zahoče, ko se ji zahoče ... Zna biti upornica," pravi neimenovani prijatelj in nekdanji član administracije.

Uradna kampanja za ponovno izvolitev Donalda Trumpa je Melanio sicer prosila za njeno navzočnost, a do volilnega torka nas loči le še 12 dni, prva dama pa nima na razporedu nobenih dogodkov, kar pomeni, da je zelo malo verjetno, da bo igrala vidnejšo vlogo.

Kot poudarja CNN, takšne situacije v moderni zgodovini prvih dam še ni bilo, saj so skoraj vse v volilnih kampanjah igrale ključno vlogo pri približevanju svojih mož ženskim volivkam.

Se bo pojavila nocoj?

Melania naj bi sicer predsednika spremljala na nocojšnjem, zadnjem predsedniškem soočenju v Nashvillu, potem ko je odpovedala svojo udeležbo na torkovem zborovanju v Pensilvaniji. Kot razlog je navedla "trdovraten kašelj", ki da jo spremlja, odkar je na začetku meseca zbolela za covidom-19. Bolezen sta prebolela tudi Trump in njun 14-letni sin Barron.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prva dama se je zadnjič pojavila v javnosti 29. septembra na prvem soočenju v Ohiu. Vir, ki dobro pozna Melanio in je delal z njo, je za CNN povedal, da Melanii nikdar ni bilo lagodno nastopati v javnosti, potovanja v sklopu kampanje pa niso nekaj, v čemer bi uživala, ampak raje ostaja doma in preživlja čas z Barronom.

Iz Bele hiše sporočajo, da se je Trumpova iz javnosti umaknila zaradi bolezni in da ne razumejo, zakaj se je znašla na udaru kritik zgolj zato, ker skuša poskrbeti zase in za sina med okrevanjem.

A iz zaodrja prihajajo navedbe, da naj bi bili Melanijini samosvojost in nepripravljenost za sodelovanje v kampanji vir številnih frustracij za člane Trumpove kampanje.

"Na neki točki smo jo nehali vabiti"

Ko so predstavniki medijev prejšnji mesec vprašali predstavnika kampanje Hogana Gidleyja, ali bo prva dama del kampanje, je ta odgovoril: "Prva dama je izjemno dragocena za našo državo, predsednika in kampanjo. Pogovarjamo se z njeno ekipo, da bi ugotovili, kateri so najboljši načini, da sodeluje v kampanji."

Melania naj bi raje čas preživljala s sinom, kot bila del uradne kampanje. Foto: AP
Melania naj bi raje čas preživljala s sinom, kot bila del uradne kampanje. Foto: AP

Pogovori očitno niso bili najbolj plodni, saj Bela hiša nikdar ni napovedala nobenih dogodkov s Trumpovo.

Sam Trump naj bi se še najmanj obremenjeval z ženino odsotnostjo. "Dovolj dobro jo pozna, da ve, da kadar Melania nečesa ne želi početi, je ne bo prepričal ne on ne kdor koli drug," je povedal vir blizu predsednika.

Melania tudi leta 2016 ni bila veliko vključena v Trumpovo predvolilno kampanjo. Kot svojo prioriteto je navedla skrb za takrat desetletnega sina.

"Neštetokrat smo jo vprašali, ali bi lahko sodelovala, a smo njen "ne" slišali tolikokrat, da smo na neki točki nehali spraševati," je povedal vir, ki je imel eno vodilnih vlog pri Trumpovi kampanji pred štirimi leti.