Sia na nastopih obraz zakriva z lasuljo. Foto: EPA
Sia na nastopih obraz zakriva z lasuljo. Foto: EPA

"Borim se s kronično bolečino, nevrološko boleznijo, Ehlers-Danlosovim sindromom (EDS). To si želim povedati vsem vam, ki trpite zaradi bolečin, fizičnih ali duševnih. Rada vas imam, vztrajajte," je napisala v petek. "Življenje je prek*** težko, bolečina jemlje pogum, ampak niste sami," je dodala.

Omenjeni sindrom se pojavi pri enem na 5.000 rojstev, gre za moteno tvorbo kolagena, ki je pomemben za sklepe, kosti in kožo, pa tudi za žile in organe. Bolniki imajo pretirano gibljive sklepe in raztegljivo, krhko kožo, zato so nagnjeni k izpahom in zlomom.

Nevralgija, ščitnica, PTSD ...
Danes pa se je 43-letnica oglasila znova in se opravičila za zmedo. "Naj bo jasno – imam nevrološko bolezen IN Ehlers-Danlosov sindrom. EDS ni nevrološka bolezen," se je odzvala na pisanje medijev, ki so povzeli njen prvotni tvit.

Nato pa razložila, da gre za nevralgijo, močno bolečino, ki izvira iz živca. "To je posledica povsem rutinske operacije pred tremi leti," je pojasnila.

S tem pa seznam njenih zdravstvenih težav še ni končan – ima tudi hernijo medvretenčnih ploščic in ukleščen živec. Prav tako ima abnormalno visoko raven ščitničnega hormona TSH, katerega vrednost bi morala biti pod štiri, pri njej pa je kar 29. Poleg tega se zdravi zaradi posttravmatske stresne motnje.

"Diagnoza bipolarne motnje se je torej izkazala za napačno," je napisala pevka, ki se je podpisala pod pesmi Chandelier, Elastic Heart, Cheap Thrills in The Greatest Flames, pri katerih je sodelovala tudi z Davidom Guetto, Seanom Paulom in Kendrickom Lamarjem.

"Veliko ljudi trpi še bolj kot jaz. Jaz imam vsaj denar, v mislih pa sem s tistimi, ki se borijo z zdravstvenim sistemom, vztrajajte!" je avstralska zvezdnica s polnim imenom Sia Kate Isobelle Furler končala niz objav, ki so že postale viralne in je zaradi njih požela hvalo, da so pripomogle k destigmatizaciji obolelih.