Belafonte trdi, da je Mel B izkoriščala svoj zvezdniški status, da si je
Belafonte trdi, da je Mel B izkoriščala svoj zvezdniški status, da si je "izmislila vse mogoče lažnive obtožbe" in povzročila "nepredstavljivo uničenje in škodo" njemu in njunim otrokom. Foto: Reuters

Sodnik je Belafonteju naložil, da se vse do naslednjega zaslišanja na sodišču ne sme približati svoji nekdanji partnerici v radiju enega kilometra. Mel B je po poročanju spletne strani The Blast zaprosila sodišče, da Belafonteju prepovedo stik z njenimi tremi hčerkami, toda to prošnjo je sodnik zavrnil. Prav tako pa so prepovedali Belafonteju, da bi snemal kakršen koli pogovor z Mel B.

Ukrepe je sprožil dogodek, ki se je zgodil 25. maja, ko so na dom nekdanjih zakoncev prišli policisti. "Njegova agresija je postala tako močna, da so ga morali policisti vkleniti," se je spominjala Mel B in dodala, da se boji za svojo varnost, saj je postala Belafontejeva jeza in agresija tako nenadzorovana, da se ne more več krotiti pred njuno hčerko.

Belafonte in Mel B si že ves čas sojenja izmenjujeta obtožbe o zlorabi mamil, odvisnosti od alkohola in domnevnem razuzdanem življenju nekdanje članice skupine Spice Girls. Mel B je po vložitvi prošnje za ločitev od moža postala tarča govoric, da je ona uničila zakon – s trojčki in nizom ljubimcev ter ljubimk.