Pod okriljem Netflixa namreč nastaja biografski film o Jessici Watson oziroma o njenem skoraj sedem mesecev dolgem potovanju z jadrnico, o katerem smo pred več kot desetletjem poročali tudi na MMC-ju.

Sorodna novica Avstralska najstnica na pot okoli sveta z jadrnico

Režirala ga bo avstralska režiserka Sarah Spillane, pod scenarij filma o potovanju, ki ga je najstnica začela oktobra 2009, sklenila pa maja naslednje leto, se poleg Spillanove podpisuje še Cathy Randall, piše The Hollywood Reporter.

Kot navdih mladim

Režiserka je dejala, da je počaščena, da bo lahko v filmsko obliko prenesla veličastno Jessicino potovanje.

Kar jo še posebej navdihuje, sta njen neustrašni boj in odločnost, da bo sledila svojim sanjam in uspela v svetu, ki mu pretežno vladajo moški. S tem je lahko vzor številnim mladim ljudem, zlasti še dekletom po vsem svetu, je prepričana režiserka.

Sorodna novica Foto: 16-letnica z jadrnico obplula svet

Tudi Watsonova, ki je začela jadrati pri osmih letih, je vesela, da bo Netflix oživil njeno zgodbo. Upa, da bo film spodbudil ljudi, da se preizkusijo v jadranju oziroma se podajo svojim dogodivščinam naproti.

Morsko popotovanje

Avstralska najstnica je svoje zgodovinsko jadranje končala v Sydneyju, kamor je prispela s svojo deset metrov dolgo rožnato jahto.

Z njo je preplula 23.000 navtičnih milj, pri čemer je prečkala tudi nekatere najnevarnejše vode in se spopadla z močnimi vetrovi. Preplula je Tihi, Atlantski in Indijski ocean, pri tem pa šla mimo štirih svetovnih rtov in dvakrat prečkala ekvator.