Zvezdnica je dejala, da bi otroci ta denar zagotovo potrebovali bolj. Foto: Reuters
Zvezdnica je dejala, da bi otroci ta denar zagotovo potrebovali bolj. Foto: Reuters

Dobrodelne gala večerje se je udeležila s partnerjem Adilom Ramijem, nogometašem kluba Olympique de Marseille, prvotni namen pa je bil zbiranje sredstev za pomoč socialno ranljivim mladostnikom iz Marseiila.

"Sinoči sem se udeležila dobrodelne večerje, katere cilj je bil zbiranje sredstev za socialno ogroženo mladino. Šlo je za dober namen, dokler se na dražbi ni pojavil predmet, katerega izkupiček je bil namenjen obnovi katedrale Notre-Dame," je zapisala na družbenem omrežju Twitter.

"Zagotovo bi otrokom tistih 100 tisoč evrov prišlo bolj prav kot pa katedrali, za katero so milijarderji že donirali ogromno denarja," je še dodala in poudarila, da upa, da bodo o donaciji znova premislili in jo usmerili tja, kjer je najbolj potrebna in bo občutno bolj vplivala na izboljšanje življenj.

Organizatorji večerje se na njene opazke za zdaj še niso odzvali, so pa sporočili, da so na dražbi skupno zbrali skoraj 440 tisoč evrov.

Andersonova se sicer več ne giblje zgolj v igralskih vodah, temveč je tudi aktivistka. Pred časom je dvignila kar nekaj prahu, ko je dejala, da se ji zdi, da ima lahko gibanje #MeToo, ki opozarja na spolne zlorabe, negativen vpliv na moške. "Menim, da gre lahko feminizem predaleč. Sem feministka, a mislim, da je ta tretji val feminizma dolgočasen. Paralizira moške, zato je gibanje #MeToo zame preveč. Se opravičujem, ker sem bila tako neposredna. Verjetno bom zdaj doživela pravi pogrom."