Gordon se še ni odzval na odločitev sodišča. Foto: Reuters
Gordon se še ni odzval na odločitev sodišča. Foto: Reuters

r'n'b-ja Whitney Houston je po dobrih dveh letih dobila epilog. Sodišče je odločilo, da je Nick Gordon pravno odgovoren za smrt svoje nekdanje partnerice Bobbi Kristine.

Gordon se tudi na drugem civilnem zaslišanju v Atlanti ni prikazal na sodišču. Tako je kršil zakon in izgubil sodno bitko, je poročal CNN. Tožbo proti nekdanjemu partnerju edine hčerke Houstonove in Bobbyja Browna so vložili svojci pokojne. Po njihovih navedbah naj bi Gordon pretepel Bobbi Kristino, potem ko je zaužila mešanico marihuane, alkohola in pomirjeval. Prav tako so dediči trdili, da je prav Gordon dal Bobbi Kristini usodno mešanico, zaradi katere je izgubila zavest.

Spomnimo: 22-letnico so januarja lani našli nezavestno v kopalni kadi. Po prvih poročilih medijev jo je našel Gordon, bila je živa in je dihala, a naj bi bila popolnoma neodzivna. Takrat so jo dali v umetno komo, saj naj bi bilo delovanje njenih možganov močno okrnjeno, iz kome pa se ni zbudila nikoli.

A čeprav so rezultati obdukcije potrdili, kar so številni namigovali že prej, ogledniki niso ugotovili, ali je bila njena smrt namerna ali posledica nesreče. Družina pokojnice pa je po obdukciji prst obrnila proti Gordonu.