Neil gre v zapor 15. februarja. Foto: EPA
Neil gre v zapor 15. februarja. Foto: EPA
Motley Crue
Mötley Crüe se za nekaj časa poslavljajo od koncertnih odrov. Foto: EPA

Neil je v poletnih mesecih preteklega leta sedel vinjen za volan svojega lamborginija in se zapeljal po ulicah Las Vegasa. Njegovo vožnjo so opazili možje postave in zaradi svojega neodgovornega dejanja je končal pred sodnikom za prekrške.

Kot je sporočil pomočnik lasvegaškega okrožnega sodnika Tess Driver, bo pevec priznal krivdo in se pogodil s sodnikom. "Spoznal sem, da ne moreš piti in voziti hkrati," je v uradnem sporočilu za javnost zapisala v Neilovem imenu njegova publicistka Jill Siegel.

Razlog, da je pevec priznal svojo krivo, je mogoče pripisati njegovemu odvetniku Davidu Chesnoffu, ki je ugotovil, da lahko pevca v najslabšem primeru čaka tudi do šest mesecev v zaporu. "Gospod Neil je spoznal, da mora sprejeti odgovornost za svoja dejanja," je povedal Chesnoff.

Driver je za agencijo AP še sporočil, da bo Neil začel služiti svojo kazen le teden pred svojim petdesetim rojstnim dnem, 15. februarja.

Težave z alkoholom, ki jih ni konec ...
To pa ni prvič, da je Neil zašel v težave zaradi svoje odvisnosti od alkohola. Leta 1984 je prav zaradi te opojne substance povzročil hudo nesrečo, v kateri je na sovoznikovem sedežu umrl bobnar skupine Hanoi Rocks Nicholas Dingley, v drugem avtomobilu pa sta potnika utrpela hude možganske poškodbe. Takrat je moral "odsedeti" trideset dni.