Foto: AP
Foto: AP

39-letni pevec je dejanje priznal na sodišču v Leicesterju, dogodku pa je bil priča otrok, ki je nato poklical policijo in sporočil, da je prišlo do družinskega nasilja.

Za incident mu je sodišče naložilo 18 mesecev družbenokoristnega dela, to je 200 ur dela. Poleg tega mora med drugim na 5-dnevno rehabilitacijo, sicer pa na obravnavi ni bila vložena prepoved približevanja.

Na sodišču je bilo razkrito, da se je Agerjeva z glavo udarila v kletko za hrčka, potem ko je zaradi udarca "poletela skozi celoten prostor". Nekaj trenutkov pozneje, ko je bila na stolu, jo je glasbenik zagrabil za nogo, jo udaril po glavi in ji grozil, da jo bo udaril z leseno paleto. Med incidentom je Meighan "močno smrdel po alkoholu".

Foto: EPA
Foto: EPA

Napad sprva zanikal

Glasbenik je napad sprva zanikal, ko pa so na sodišču predvajali posnetek klica na policijo, ga je priznal. Otrok, ki je napad prijavil policiji, je ob klicu zvenel "panično in prestrašeno", na posnetku pa je mogoče slišati tudi žrtev, ki ponavlja, naj jo Meighan pusti pri miru.

Njegova odvetnica je dejala, da Meighan dogodek močno obžaluje in se počuti ponižanega, da pa ne more kriviti nikogar drugega kot sebe. Glasbenik naj bi imel precejšnje težave z alkoholom in to, da več ne bo mogel nastopati s skupino, ki jo obožuje, naj bi bila zanj velika izguba.

Sodnik Nick Watson je ob razsodbi poudaril, da ne samo, da je pevec prizadel Agerjevo, temveč je razočaral številne – tako člane skupine Kasabian kot vse tiste, ki so oboževali njegovo glasbo. "Šokirani bodo, ko bodo izvedeli, kaj ste storili tisto noč," sodnikove besede povzema BBC.

Konec skupne poti sporočili v ponedeljek zvečer

V ponedeljek je sicer zasedba Kasabian sporočila, da pevec Tom Meighan zapušča skupino. Kot so zapisali, naj bi bila odločitev soglasna, razlog zanjo pa glasbenikove osebne težave.

Meighan je bil član skupine od samega začetka, od leta 1997. Skupaj so izdali šest albumov. Za svoje glasbene stvaritve so prejeli več nagrad, med njimi tudi nagrado brit leta 2010 za najboljšo britansko skupino.