Evan Rachel Wood je prepričana, da spolnih napadov ne smemo pometati pod preprogo in o njih molčati, saj to pomeni dejanje sprejeti kot nekaj
Evan Rachel Wood je prepričana, da spolnih napadov ne smemo pometati pod preprogo in o njih molčati, saj to pomeni dejanje sprejeti kot nekaj "normalnega". Foto: EPA
false
Prav scenarij za novo serijo Westworld ji je pomagal pri tem, da se sooči z lastnimi demoni. Foto: HBO

Imen ni razkrila, povedala je le, da je prvič okrutno dejanje storil njen fant, drugič pa ji je silo storil lastnik nekega bara. "V prvem primeru nisem bila prepričana, da je to, tudi če za tem stoji tvoj dejanski partner, vseeno posilstvo, dokler ni bilo že prepozno," je zapisala v pismu, ki ga je objavila na Twitterju in poslala tudi reviji Rolling Stone.

"V drugem primeru pa sem mislila, da je moja krivda, da bi se lahko močneje upirala, vendar me je bilo tako strah," je potožila.

Želi opogumiti druge žrtve
"To se je zgodilo pred številnimi leti in zdaj seveda vem, da nič od tega ni bilo v redu in da nisem za nič kriva sama,"
je v pismu, s katerim je želela opogumiti še druge žrtve, naj o spolnih napadih ne molčijo, zapisala 29-letna zvezdnica nove HBO-jeve TV-serije Westworld.

In prav scenarij za to serijo ji je pomagal pri tem, da se spopade z lastnimi demoni in o tem spregovori - v uvodnih prizorih prve epizode namreč prikažejo posilstvo robota.

"Hvala vam za vso podporo in pogumne zgodbe. Niste sami," je svojim sledilcem po morju njihovih odzivov na svojo izpoved napisala v svojem zadnjem zapisu na Twitterju.

Odkrita tudi glede svoje biseksualnosti
Evan je znana tudi po vlogah v Rokoborcu (2008) in drami o težavnem dekliškem odraščanju Trinajst (2003). Igralka, manekenka in pevka je bila veliko pozornosti deležna tudi s svojo zvezo s "šokrokerjem" Marilynom Mansonom, nekaj časa pa je bila tudi v zvezi z igralskim kolegom Shanom Westom.

Po razhodu od Mansona je leta 2011 priznala, da so ji všeč tudi ženske, svojo srečo pa je nato za nekaj časa našla v objemu igralca Jamieja Bella. V zakonu se jima je rodil tudi sin, maja lani pa sta se ločila.