Enako je storila že spomladi, ko je na Instagramu objavila zgodbo, ki iz aplikacije izgine po 24 urah, vendar jo je izbrisala, takoj ko je ugotovila, da je na sliki iz kopalnice vidna tudi njena dojka. A prepozno.

Foto: EPA
Foto: EPA

Kot je razkrila na Twitterju, je nekdo očitno hitro naredil posnetek zaslona in jo zdaj s tem poskušal izsiljevati. "Koliko bi stalo, da ne delim te fotografije dalje?" se je glasilo vprašanje, ki ga je dobila na svoj telefon skupaj z razgaljeno podobo.

"Če si bo z mojo bradavičko nekdo prislužil denar ali všečke, bom to jaz sama. Izvolite, vi neumni tepčki," je zapisala ob svoji objavi, poleg katere je prilepila omenjeno fotografijo.

"Očitno mislijo, da sem veliko slavnejša, kot sem v resnici, ampak videti je, da prav tako menijo, da me je veliko lažje ustrahovati kot v resnici," se je izsiljevalcem postavila po robu igralka iz istoimenske serije Whitney, ki so jo lahko spremljali tudi slovenski gledalci.

"Ko izsiljujejo znane ženske, moramo zapravljati čas, denar in energijo, da se spopadamo s tem. Najemamo odvetnike in varnostne strokovnjake in živimo z vozlom v želodcu, kdaj in kako nas bodo ponižali," je nadaljevala. "Lahko imate mojo bradavico, ne pa tudi mojega časa in denarja."

Bolj se sramuje citatov
Nekaj ur pozneje je tvitnila, da je dobila nove grožnje, saj so ji neznanci pisali, da imajo dostop do vseh njenih fotografij v oblaku iCloud. A tudi to je ni prestrašilo.

"Če sem iskrena – stojim za vsemi svojimi razgaljenimi fotografijami. Pravzaprav sem veliko bolj v zadregi zaradi vseh navdihujočih citatov, ki sem jih objavila," je sarkastično dejala.

Val nerodnih fotografij
So pa njene objave sprožile val podpore, v katerem so ljudje pod ključnikom #IStandWithWhitney nazorno pokazali, da stojijo za igralko.

Začeli so objavljati lastne nerodne fotografije, ki spravljajo v zadrego, najdlje pa sta šla komika Tom Segura in Bert Kreischer. Prvi je objavil sliko svojega penisa, ki si ga je "poškodoval v šobi v jacuzziju", drugi pa sliko otečenih mod, ki jih je "povzročil padec na vodnem toboganu".