Kit Harrington je v serijo dejavno vključen že od samega začetka. Foto: Reuters
Kit Harrington je v serijo dejavno vključen že od samega začetka. Foto: Reuters

Za portal Variery je igralec, ki je v zadnjih mesecih bolj kot po svojih igralskih uspehih poznan po domnevnem skakanju čez plot, spregovoril o velikih pritiskih, s katerimi se je spopadal v času, ko so lik Jona Snowa, ki ga igra, ubili in nato znova obudili. "Zame je bilo to najtemnejše obdobje, saj se je celotna nanizanka vrtela okoli mojega junaka," je dejal.

"Ni mi bilo všeč, da se je celoten fokus serije premaknil na eno osebo. Celoten položaj se je zdel izjemno strah vzbujajoč, počutil sem se izpostavljenega," je pojasnil igralec.

Za nameček so nekateri njegovi kolegi v tistem času pričakovali celo, da bo v veliki pozornosti užival. "Ljudje so mislili, da mi vse to ugaja. In po konkretnem premisleku sem se v nekem trenutku zavedal, da takšna izpostavljenost mojo službo iz užitka spreminja v trpljenje."

Spregovoril je tudi o tem, da so se napadi panike in tesnobe v tistem času stopnjevali celo do te mere, da si je moral poiskati strokovno pomoč.

"Obiskoval sem terapije in se z bližnjimi o tem bremenu pogosto pogovarjal," je še povedal in dodal, da ga je včasih zaskrbelo celo, da se bo pod težo strahu popolnoma sesul in posledično vloge ne bo mogel odigrati kakovostno. Nazadnje mu je pomagal odkrit dialog z družino in prijatelji, pa tudi brez strokovnjakov mu notranjih demonov ne bi uspelo premagati, je še pojasnil v intervjuju.