Chase Robinson se je podjetju Canal Productions pridružila leta 2008, ko je dobila delo osebne asistentke Roberta De Nira. Foto: Reuters
Chase Robinson se je podjetju Canal Productions pridružila leta 2008, ko je dobila delo osebne asistentke Roberta De Nira. Foto: Reuters

Podjetje Canal Productions, ki je v lasti hollywoodskega zvezdnika Roberta De Nira, je proti nekdanji podpredsednici produkcije in financ vložilo tožbo, s katero zahteva šest milijonov dolarjev odškodnine. Podjetje večmilijonsko odškodnino zahteva od Chase Robinson, ki je leta 2008 dobila službo kot asistentka Roberta De Nira, podpredsednica produkcije in financ pa je postala leta 2017. Robinsonova je med drugim obtožena, da se je s službeno bančno kartico okoristila za več sto tisoč dolarjev, da se je v svoji pisarni prikazala redko ter da je na delovnem mestu ure in ure gledala serije na Netflixu.

Januarja naj bi si v zgolj štirih dneh ogledala kar 55 epizod humoristične serije Prijatelji, med uživanjem v nanizanki si je privoščila kosilo pri prestižni dostavi hrane Caviar San Francisco, dan pa je končala z večerjo v razkošni manhattanski restavraciji Paolo's. Oba obroka je plačala s službeno bančno kartico. V restavraciji Paolo's je sicer zahajala redno in brez odobritve podjetja skupno zapravila več kot 12 tisoč dolarjev.

Podjetje nevede plačevalo za drage večerje in varstvo psa

Nekdanja podpredsednica produkcije in financ naj bi si januarja privoščila maratonsko štiridnevno gledanje serije Prijatelji. Foto: IMDb
Nekdanja podpredsednica produkcije in financ naj bi si januarja privoščila maratonsko štiridnevno gledanje serije Prijatelji. Foto: IMDb

Pri podjetju Roberta De Nira so navedli, da so bili opisani štirje dnevi v januarju bolj pravilo kot izjema. Po podatkih, ki so jih pridobili na njenem računalniku, si je marca prav tako v štirih dneh ogledala 20 epizod serije Arrested Development in 10 epizod serije Schitt's Creek.

Robinsonova naj bi službeno bančno kartico uporabljala tudi za plačevanje osebnih prevozov in za nakupovanje hrane ter oblačil. Za prevoze z Uberjem je odštela 32 tisoč dolarjev, za nakupovanje v trgovinah s specialitetami pa skoraj devet tisoč dolarjev. Poleg tega si je na račun podjetja kupila več Applovih mobilnih telefonov, torbico priznane modne znamke Louis Vuitton, podjetje pa je nevede plačevalo tudi za varstvo njenega psa.

Zahtevala tudi poplačilo za "neizkoriščen dopust"

Poleg vsega naštetega naj bi Robinsonova predložila lažne podatke računovodstvu podjetja, češ da štiri leta ni izkoristila niti dneva dopusta, ter za to zahtevala poplačilo za neizkoriščene proste dneve. Canal Productions v tožbi navaja, da je pregled njene elektronske pošte razkril, da je redno izkoristila ves svoj dopust in da ga je celo prekoračila.

Canal Productions od Robinsonove zahteva plačilo v višini tri milijone dolarjev za nelojalnost in zlorabo pooblastil in dodatne tri milijone za denarno škodo, ki jo je povzročila s svojimi dejanji. Tožba navaja: "V Robinsonovo in njen položaj je gospod De Niro popolnoma zaupal in ji verjel, da bo svoje naloge opravljala odgovorno in v najboljšem interesu podjetja, njegovih financ in zaposlenih. Gledanje serij na Netflixu ni bilo povezano z obveznostmi in odgovornostjo Robinsonove. Po naših podatkih in prepričanju je to v času, ko je prejemala plačilo, počela zgolj za svojo osebno zabavo in užitek."

Chase Robinson je v odstopni izjavi zavrnila vse očitke in obtožbe označila za smešne.