Fotografije je posnel poljski fotograf Alexi Lubomirski. Foto: Reuters
Fotografije je posnel poljski fotograf Alexi Lubomirski. Foto: Reuters

Najbolj izpostavljena zaročenca ta hip sta naletela na različne odzive, ko so na družbenih omrežjih Kensingtonske palače objavili njune portretne fotografije, na katerih prvič pozirata v vlogi zaročencev. V znak hvaležnosti so objavili še tretjo fotografijo, kjer se je v celoti videla tudi obleka Marklove, ki je vredna okoli 63 tisoč evrov.

Kreacija iz kolekcije Ralph & Russo je naletela na precej kritik, toda kot so razložili iz palače, je par obleko financiral iz lastnih sredstev. Mediji pa ugibajo, da verjetno zanjo nista plačala cele cene. Del javnosti se je takoj obregnil ob dejstvo, da je obleka deloma prosojna in prepletena z zlatimi lističi, na spodnjem delu pa se spremeni v dolgo svileno krilo.

Kot je poročal TMZ, je nekatere zmotilo to, da je obleka preveč moderna (primerjali so jo z veliko bolj konservativno oblečeno vojvodino Cambriško na portretu, ki sta ga objavila s princem Williamom ob zaroki), drugi so mnenja, da je preveč izzivalna oziroma hollywoodska. Na Twitterju se je usul plaz pripomb, da obleka ni dovolj primerna za kraljevo zaroko oziroma za nekoga, ki vstopa v britansko kraljevo družino.

Neopažena pa ni ostala niti garderoba princa Harryja. Kot so zapisali na Twitterju, je v modrem plašču spominjal na prizor iz filmov o Bridget Jones. Poleg prestižne kreacije Ralph & Russo pa je Marklova na drugi fotografiji nosila tudi bel pulover, ki naj bi ga oblikovala Victoria Beckham.

Par se bo poročil 19. maja 2018. Poroka bo v kapeli sv. Jurija na Windsorskem gradu, skupaj s preostalo kraljevo družino pa se je bo udeležila tudi 91-letna kraljica Elizabeta II.