Tudi letos bi se lahko zabava pred podelitvijo MTV-jevih nagrad VMA končala usodno - na tovrstni zabavi so ga namreč ustrelili že pred devetimi leti. Foto: Reuters
Tudi letos bi se lahko zabava pred podelitvijo MTV-jevih nagrad VMA končala usodno - na tovrstni zabavi so ga namreč ustrelili že pred devetimi leti. Foto: Reuters

Policija je potrdila, da so v nedeljo okoli 1.30 odjeknili streli v diskoteki 1OAK, v incidentu pa so bili ranjeni štirje ljudje - dva moška in dve ženski. "Prepeljani so bili v lokalne bolnišnice, pri vseh pa je pričakovati okrevanje," so zapisali v izjavi. Dodali so, da je strelec še vedno neznan, preiskava pa se nadaljuje.

Ameriški tabloidi pa poročajo, da je bil med ranjenimi tudi 49-letni Marion "Suge" Knight, nekdanji vodja razvpite glasbene založbe Death Row Records. Dodajajo, da je bil raperski mogul ustreljen dvakrat (TMZ sicer piše, da kar šestkrat), iz nočnega kluba pa je prikorakal kar sam, preden so mu policisti pomagali v reševalno vozilo.

Nanj streljali že tretjič
To sicer ni prvič, da je bil Knight ustreljen. Z lažjo poškodbo jo je odnesel že leta 1996, ko je bil v avtomobilu s takratnim velikim zvezdnikom Tupacom Shakurjem - vračala sta se z boksarskega spopada med Mikom Tysonom in Bruceom Seldonom v Las Vegasu, kjer so se Shakur in njegovo spremstvo zapletli v spor z nekim neznancem, 25-letni raper pa je šest dni po streljanju umrl v bolnišnici.

Na Knighta so streljali tudi leta 2005 v Miamiju, in to prav tako na zabavi tik pred podelitvijo nagrad MTV, ki jo je priredil raper Kanye West. Ustreljen je bil v nogo in je hitro okreval. Ker naj bi bil Knight vpleten v umor raperja Notoriusa B.I.G.-ja kot maščevanje za Tupacovo smrt, je policija takrat preučevala možnost, da je šlo za maščevanje.

V preteklosti pa je streljal že tudi Knight sam - leta 1992 so ga tako obtožili napada s strelnim orožjem, nekaj let pozneje pa so ga zaradi kršenja sodne odredbe o prepovedi nošenja orožja za pet let postavili za rešetke.