Lugnerja je na novinarski konferenci spremljala tudi njegova žena, 25-letna Playboyeva zajčica Cathy Schmitz. Foto: Reuters
Lugnerja je na novinarski konferenci spremljala tudi njegova žena, 25-letna Playboyeva zajčica Cathy Schmitz. Foto: Reuters

50-letna ameriška igralka, ki se je v srca gledalcev pred mnogo leti zasidrala kot mlada Emmeline v uspešnici Plava laguna, se je plesa udeležila že leta 2011, tokrat pa tja prihaja kot Lugnerjeva častna gostja.

Tradicionalni dunajski operni ples v Avstriji velja za družabni dogodek leta, največ pozornosti pa je vsakič namenjene bogatašu Lugnerju oziroma njegovi spremljevalki.

Ostareli gradbeni mogotec je znan po tem, da vsako leto na gala ples povabi kakšno (razvpito) zvezdnico. V Dunajsko državno opero so ga tako pod roko že spremljale Paris Hilton, Pamela Anderson, Dita Von Teese, Berlusconijeva Ruby, Kim Kardashian.

S spremljevalkami je imel Lugner sicer tudi že nekaj smole - leta 2010 je Lindsay Lohan udeležbo odpovedala v zadnjem hipu, za spremstvo Kardashianove pa je leta 2014 odštel pravo bogastvo, ona pa niti zaplesala ni z njim. "Za takšen honorar sem dobil deset minut s Kim Kardashian. Pa 15 injekcij botoksa sem si vbrizgal, da bi bil dovolj dober zanjo," je takrat povedal Richard in dodal: "Vesel sem, da je odšla."

Organizatorji želijo kulturni dogodek
Organizatorji dunajskega opernega plesa si sicer prizadevajo, da ta družabni dogodek ne bi bil odmeven le zaradi Richarda, njegovih izbrank in škandalov, povezanih z njimi.

Plesa se namreč vsako leto udeleži tudi veliko politikov in gospodarstvenikov, na avstrijskem programu ORF pa ga spremlja na milijone ljudi. Kot je poudaril gostitelj prireditve, direktor državne opere Dominique Meyer, naj bi šlo predvsem za srečanje kulturnikov.

Na razprodanem plesu v dunajski operi se je lani zavrtelo skupno 5.150 gostov, ki so za vstopnice odšteli po 250 evrov, za najem lože pa so nekateri plačali tudi do 18.500 evrov. Prireditev je minila predvsem v znamenju blišča in razkošnih oblek.

Po poročanju nemške tiskovne agencije DPA so si gostje privoščili skupno 800 steklenic penine, postregli pa so tudi 1.800 hrenovk. Povabljenci so v eni sami noči zapravili več kot tri milijone evrov.