34-letni Ronaldo se bo naslednje leto umaknil iz nogometnega sveta in bo imel več časa za vse večji naraščaj. Foto: EPA
34-letni Ronaldo se bo naslednje leto umaknil iz nogometnega sveta in bo imel več časa za vse večji naraščaj. Foto: EPA

"Alex je moj sin, brat mojih preostalih treh otrok. Vedno se bom obnašal kot njegov oče," je 34-letni Ronaldo zapisal na spletnem omrežju Twitter. "Rezultati testa so potrdili moje občutke, ko sem spoznal Alexa," je dodal Ronaldo, ki je otroka prvič videl v ponedeljek. DNK-preizkus, v katerega je privolil, je zdaj potrdil, da je oče dečka brazilske narodnosti, rojenega na Japonskem.

Usodna japonska romanca
Alexova mati Michele Umezu si je od leta 2009 prizadevala, da bi Ronaldo priznal očetovstvo, saj zahteva plačevanje preživnine. Ronalda je spoznala na zabavi v Tokiu leta 2002, ko je praznoval uspeh brazilske reprezentance na svetovnem prvenstvu, ki so ga tistega leta priredili na Japonskem in v Južni Koreji. Nogometaš se je nato v Tokio vrnil še leta 2004 na revijsko tekmo kluba Real Madrid, za katerega je igral takrat. Prav v tistem času sta spočela otroka. 28-letna Umezujeva je Brazilka, trenutno pa živi v Singapurju.

Znano je, da ima Ronaldo, ki se ga drži vzdevek Fenomeno, še tri otroke: 10-letnega sina z nekdanjo soprogo Milene Domingues in dve mlajši hčerki - ena je stara 21, druga pa osem mesecev - z zdajšnjo soprogo Mario Beatriz Antony.

Zaslovel je kot odličen napadalec sredi 90., igral je v evropskih klubskih velikanih Barcelona, Inter Milan in Real Madrid, leta 2002 pa je kot član reprezentance Brazilijo pripeljal do zmage na svetovnem prvenstvu. Trenutno igra za brazilski klub Corinthians, za naslednje leto pa je napovedal upokojitev iz nogometne arene.