Salma Hayek pravi, da je lepota relativna. Foto: EPA
Salma Hayek pravi, da je lepota relativna. Foto: EPA

V intervjuju za Parade je igralka z mehiškimi koreninami povedala, da svoje postave ne vidi kot popolne. "Dobila sem sicer nagrado za najlepše telo revije Fitness, vendar me je bilo sram in je nisem sprejela. V bistvu sploh nimam popolnega telesa. In to, da vsi mislijo, da ga imam, dokazuje, da sem dobra igralka," je dejala in dodala, da je v svoji karierei odigrala kar nekaj vlog lepih deklet, pri čemer si je pomagala z dobro izbiro oblačil.

Producentka priljubljene serije Grda račka (Ugly Betty) pravi, da je lepote relativna. "Mislim, da Betty sploh ni grda, kaj pa se danes sploh dojema kot grdo? S takim pridevnikom ljudje označijo vsakega, ki ni dovolj suh in dovolj visok. So ljudje, ki se imajo za grde la zato, ker ne dosegajo nekih standardov lepote, ki veljajo v današnji družbi," je dejala Salma.

Po njenih ocenah tudi visoke in suhljate manekenke niso nujno lepe, saj bi morale jesti več, da bi izgledale bolj zdravo. "Mi se v seriji nekoliko posmehujemo tem standardom lepote in to je ljudem všeč," je sklenila igralka.