Sean Penn in Charlize Theron v Cannesu predstavljata svoj novi filmski projekt. Foto: Reuters
Sean Penn in Charlize Theron v Cannesu predstavljata svoj novi filmski projekt. Foto: Reuters
Sean Penn, Charlize Theron, Javier Bardem, Adèle Exarchopoulos
Postava v zasedbi Sean Penn, Charlize Theron, Javier Bardem in Adèle Exarchopoulos. Foto: Reuters

Penn se s 132-minutnim izdelkom po desetletju znova predstavlja v vlogi režiserja. Osrednja zgodba se vrti okoli ljubezenskega razmerja med vodjo humanitarne organizacije, upodablja jo Charlize Theron, in zdravnikom, ki ga upodablja Javier Bardem. Zgodba ju vodi po begunskih taborih, kjer želita rešiti številne anonimne duše.
Theronova in Penn, na videz sanjski par, sta se razšla lansko poletje. V zvezi sta bila leto in pol, v tem času sta se tudi zaročila. Še maja lani, na filmskem festivalu v Cannesu, sta se tesno držala za roke, letos pa drug drugemu nista namenila niti pogleda. Igralec in režiser je namreč slaba dva tedna po tem, ko je svet obkrožila novica o razhodu z južnoafriško igralko, že povabil na zmenek igralsko kolegico Minko Kelly, ki je med drugim nastopala v seriji Skoraj človek.

Ko sta Theronova in Penn začela svoje 18-mesečno razmerje decembra 2013, je igralka že dobri dve leti skrbela za svojega posvojenca Jacksona. "Zgodbe, da sva želela s Seanom skupaj posvojiti Jacksona, niso resnične. To ni nekaj, kar se zgodi v 18 mesecih. Bila sem samska mama z zelo mladim dečkom, ki ga sem postavila položaj, kjer je razumel, da njegova mama hodi na zmenke, toda nima očeta. In Sean se je dobro znašel v tem položaju," je razlagala Theronova v intervjuju za Today.

Ko je 40-letnica izrazila željo, da bi posvojila še enega otroka, je upala, da se bo njeno razmerje s 55-letnim igralcem razvilo in doseglo novo stopnjo. "Tega nisem mogla predvideti, toda moja odgovornost kot mama je, da zaščitim svojega otroka," je dejala Theronova, ki je julija lani posvojila še hčerko August. "Vedel je, da bom posvojila še enega otroka, toda za posvojitev nisva zaprosila skupaj," je še razložila igralka.