36-letnica je v lovu na svoj nov naslov, medtem ko je njena starejša sestra Venus že izpadla iz tekmovanja. Foto: Reuters
36-letnica je v lovu na svoj nov naslov, medtem ko je njena starejša sestra Venus že izpadla iz tekmovanja. Foto: Reuters

A temperatura ni vplivala na predstavo 36-letne igralke, ki je premagala svojo nasprotnico Kristino Pliškovo s 7-6 (7-4) in 6-4 v nizih. Williamsova igra na svojem prvem odprtem prvenstvu po rojstvu otroka. In že zaradi tega je bila pred začetkom prvenstva v središču pozornosti. Polemike o statusu je sprožila poteza pariških organizatorjev, ki Američanki niso podelili statusa nosilke oziroma niso naredili izjeme pri dodeljevanju. V njen bran je stopila celo hčerka ameriškega predsednika Donalda Trumpa Ivanka, medtem ko je na strani prirediteljev Viktorija Azarenka, sicer prijateljica Williamsove.

Toda Američanka je kmalu pozornost preusmerila drugam – na svoja oblačila, s katerimi je že v preteklosti vzbujala pozornost. "Počutila sem se kot bojevnica, ko sem ga nosila. Kot kraljica iz Wakande, mogoče," je po poročanju BBC-ja Williamsova primerjala sebe z likom iz filma Črni panter. "Zelo udobno se počutim v njem," je poudarila. Nekoč prva številka svetovnega tenisa (kraljevala je vse do odhoda na materinski dopust) je še dodala: "Vedno živim v fantazijskem svetu. Vedno sem želela postati superjunakinja in to je moj način, da sem superjunakinja."

Williamsova je ob tem poudarila, da ji je dres pomagal pri premagovanju zdravstvenih težav. 36-letnica je imela težave s krvnimi strdki, ki so jo skoraj stali življenja, je razkrila februarja. "Veliko težav sem imela z njimi. Ne vem, koliko sem jih imela v zadnjih 12 mesecih. In zagotovo je dres malo pomagal pri tem. Je zabaven, a hkrati funkcionalen. V njem lahko igram brez težav."