Severina je dobila bitko za skrbništvo. Foto: BoBo
Severina je dobila bitko za skrbništvo. Foto: BoBo

Oče bo lahko s sinom preživel dva konca tedna na mesec, Severini pa bo plačeval 15.000 kun (1.973 evrov) mesečne preživnine.

Po pisanju hrvaškega Jutarnjega lista je Severina delno zadovoljna z odločitvijo sodišča: "Zadovoljni smo s prvim delom, da otrok ostane pri materi, saj smo to tudi zahtevali. Ampak to, da gre lahko otrok z očetom tudi zunaj Hrvaške, po našem mnenju ni najbolje, saj je tako otrok brez matere nekaj dni," je dejala Severinina odvetnica Jadranka Sokolović, ki je že napovedala pritožbo na del razsodbe, ki določa višino mesečne preživnine za dveletnega Aleksandra Popovića.

Dejala je, da ta sicer ni majhna in zadostuje za potrebe otroka, gre pa za to, da morata oče in sin deliti finančno usodo. Glede na premoženje Milana Popovića odvetnica meni, da bi moralo biti mesečno nadomestilo višje.

Popović je danes prišel na sodišče, njegov odvetnik Ljubo Pavasović Visković pa je dejal, da se na razsodbo ne bodo pritožili: "Ne bomo se pritožili, pomembno je dobro otroka." Pred sojenjem pa je Milan za Jutarnji list dejal, da ne glede na to, kakšna bo odločitev, bo ta v korist njegovega sina: "To je najpomembneje, to ni nikakršen spor, temveč iskanje najboljše rešitve za malčka."

Kot so poročali hrvaški mediji, Severine danes ni bilo na sodišče, ugiba pa se, da ni prišla, ker je pred kratkim prestala operacijo noge.

Severina in srbski bogataš sta se spoznala na praznovanju njegovega rojstnega dne decembra leta 2010, avgusta 2011 je oznanila nosečnost, 21. februarja 2012 pa se je rodil Aleksandar. Oktobra istega leta je pevka javno razkrila, da sta se z Milanom razšla, in se preselila nazaj v Zagreb. Čez nekaj časa sta se pobotala, a lani poleti je bilo njune romance dokončno konec.