Sinead O'Connor bo v luči sprememb spremenila tudi svoje ime. Foto: EPA
Sinead O'Connor bo v luči sprememb spremenila tudi svoje ime. Foto: EPA

Pevka, ki se je že večkrat spopadala z duševnimi motnjami, pred mesecem dni pa je z izpovedjo na Facebooku pošteno prestrašila javnost, saj je opazno obupana povedala, da se vsak dan bori, da ostane živa, bo 12. septembra gostja pri dr. Philu.

50-letna pevka se je, kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, sama zatekla po pomoč k dr. Philu. Prosila ga je, ali lahko nastopi v njegovi priljubljeni oddaji in odprto spregovori o bolezni ter jo s tem destigmatizira. Kot je razvidno iz napovednika oddaje, je pevka povedala, da ima dovolj tega, da je obravnavana kot norica in žrtev zlorab v otroštvu.

Sinead O'Connor je dr. Philu zaupala, da jo je mama pretepala in spolno zlorabljala. Edina dobra stvar na moji mami je, da je mrtva, je povedala pevka, ki je svetovno slavo dosegla s pesmijo Nothing Compares 2 U.

Irska pevka je v svoji karieri večkrat razburjala javnost, najbolj, ko je v oddaji Saturday Night Live iz protesta proti otroškim zlorabam v Rimskokatoliški cerkvi raztrgala sliko papeža Janeza Pavla II.