Susan in televizijska ekipa obtožb še nista komentirali. Foto: EPA
Susan in televizijska ekipa obtožb še nista komentirali. Foto: EPA

Sklicuje se na neimenovani vir, ki trdi, da so njeno petje na prvi avdiciji, ki je v hipu postal eden najbolje gledanih posnetkov na YouTubu, pozneje v ekipi resničnostne oddaje Britain's Got Talent namenoma računalniško izboljšali.

Člani komisije, ki so jo takrat sestavljali Simon Cowell, Piers Morgan in Amanda Holden, naj bi na avdiciji slišali resnične glasove kandidatov, vseh po vrsti željnih slave. A v postprodukciji naj bi glas 49-letne Škotinje spremenili (beri: izboljšali), s tem pa seveda zavajali množice njenih oboževalcev in gledalcev šova po vsem svetu.

Vse za večjo gledanost
Nekateri še trdijo, da so se ustvarjalci oddaje k tej prevari zatekli, ker so ugotovili, da je javnost postala že prezasičena z raznimi resničnostnimi oddajami iskanja takih in drugačnih talentov, zato so bili prisiljeni na silo iskati nenavadne ljudi, ki bi šokirali s svojo življenjsko zgodbo.

Susan je bila za to "vlogo" idealna - osamljena, rahlo zapuščena sivolasa ženska iz ene izmed mnogih škotskih vasi, ki je še nikoli nihče ni poljubil, hkrati pa je v sebi skrivala čudovito skrivnost - glas operne dive. Televizija ITV je samo od Susan Boyle, ki je v hipu postala svetovna zveda, menda zaslužila pol milijona ameriških dolarjev.

Uresničile se ji bodo sanje
Boylova, sicer predana katoličanka, je navdušena, da bo septembra, ko bo Glasgow obiskal papež Benedikt XVI., prepevala njemu v čast. "Prepevati papežu je zame velika čast in nekaj, o čemer sem vedno sanjala. Tega se ne zna opisati." Predstavila se bo s skladbo I Dreamed a Dream, ki jo je tudi ponesla med zvezde, spremljal pa jo bo 800-članski zbor.