Tom Hanks in njegova žena Rita sta ponudila pomoč pri razvijanju cepiva za novi koronavirus. Foto: Reuters
Tom Hanks in njegova žena Rita sta ponudila pomoč pri razvijanju cepiva za novi koronavirus. Foto: Reuters

Hanks je fotografijo delil na družbenih omrežjih in zapisal: "Tukaj je vrečka krvne plazme. Kakšna vrečka!" Ob tem je dodal, da je po izpolnjeni papirologiji celoten postopek izjemno preprost – darovanje je primerjal celo s popoldanskim spancem.

Ob tem se je še zahvalil Univerzi v Los Angelesu in epidemiologinji Anne Rimoin, ki sodeluje pri raziskovanju novega cepiva.

Ameriški igralec in njegova žena Rita Wilson sta, kot je znano, že v začetku marca v Avstraliji zbolela za covidom-19, se nekaj časa zdravila v bolnišnici, nato pa še v samoizolaciji v najeti vili v Sydneyju.

Ko sta bila popolnoma zdrava, sta lahko odpotovala domov – v ZDA, vmes pa sta redno obveščala javnost o svojem zdravstvenem stanju oz. ozaveščala o zaščitnih ukrepih in opozarjala na nevarnost novega koronavirusa.

Pred kratkim je igralec sporočil, da se njuno življenje počasi vrača v stare tirnice, da pa sta oba z ženo pripravljena pomagati pri razvijanju cepiva za novi virus.

"Ne samo, da so naju kontaktirali, tudi sama sva jima ponujala: 'Hočete najino kri? Hočete plazmo?' In v resnici bova s krvjo pomagala nekaterim ustanovam, ki nameravajo razviti cepivo – ali, kot mu rečem jaz, Hank-ivo," je pojasnil 63-letni igralec in v šali zagotovil, da bo z hank-ivom radodaren: "Ne bom si ga prisvojil in zanj zahteval avtorskih pravic."