Donald Trump in Chrissy Teigen sta drug na drugega že nekaj let zlivala žolč na družbenih omrežjih. Foto: Reuters
Donald Trump in Chrissy Teigen sta drug na drugega že nekaj let zlivala žolč na družbenih omrežjih. Foto: Reuters
Donald Trump je nedvomno najbolj dejaven tviteraš med predsedniki. Foto: Reuters

Vse skupaj se je začelo, ko je Trump v nedeljo na Twitterju zapisal, kako razočaran je nad svojimi republikanskimi kolegi. "Zelo žalostno je, da republikanci, celo nekateri, ki sedijo na svojih stolčkih z mojo pomočjo, storijo zelo malo, da bi zaščitili svojega predsednika."

31-letna Teignova, najbolj znana po poziranju za revijo Sports Illustrated, je takoj ustrelila: "Lolllllll, nihče te ne mara."

Ta preprosta izjava je bila, kot kaže, dovolj, da je manekenka postala zadnja v vrsti zvezdnikov, ki jih je Trump v zadnjih mesecih onemogočil na Twitterju. Teignova seveda ni zamudila priložnosti, da o tem ne bi obvestila svojih 6,4 milijona sledilcev. "Po devetih letih sovraštva do Donalda J. Trumpa je bila kaplja čez rob, da sem mu rekla, da ga nihče ne mara," je zapisala in priložila posnetek obvestila, da jo je predsednik onemogočil.

"Ne sežeš do kolen Melanii"
Teignova, soproga pevca Johna Legenda, je že leta glasna kritičarka Trumpa, dvojica pa ima že zgodovino srditih verbalnih spopadov na Twitterju. Potem ko je leta 2015 manekenka užalila Trumpa, je na primer on retvital svojega sledilca, ki jo je označil za "ceneno babo z umazano gofljo", ki da ne seže do kolen Melanii Trump, ko gre za lepoto in elokvenco.

Na to je Teignova odgovorila: "Lol, uboge Melanie ni treba vlačiti v to. Že tako mora prenašati veliko." In še: "Okej, trumpovci, razčistimo nekaj: obe sva se dobro poročili in pozirava na pol nagi, nisem sama v tem."

Manekenka, znana po ostrem jeziku, duhovitih zapisih in pristnosti, ko gre za politiko ali ko na Instagramu neretuširano razkazuje poporodne strije, se nikdar ne umakne iz spopadov na družbenih omrežjih, njene kritike Trumpa pa so se, potem ko je postal predsednik, samo še okrepile.

Onemogočen tudi Stephen King
Zdaj se je zašla na dolgem seznamu znanih tviterašev, ki nimajo dostopa do aktivne udeležbe na predsednikovem Twitterju – prejšnji mesec je na primer podobna usoda doletela Stephena Kinga, potem ko je sloviti pisatelj grozljivk na Twitterju užalil predsednikov kabinet in njegovo hčerko Ivanko Trump.

Kot navaja Washington Post, so nekateri onemogočeni uporabniki Twitterja vložili tožbo proti Trumpu na zveznem sodišču, češ da gre za kršitev prvega člena ustave o svobodi govora.