Po Pink in Rihanni je proti Super Bowlu nastopila tudi igralka in komedijantka Amy Schumer. Foto: Reuters
Po Pink in Rihanni je proti Super Bowlu nastopila tudi igralka in komedijantka Amy Schumer. Foto: Reuters

Colin Kaepernick je v širši javnosti zaslovel leta 2016, in sicer v aferi v Ligi NFL, ko so igralci izražali svoj protest proti policijskemu nasilju proti temnopoltim Američanom tako, da so med predvajanjem ameriške himne pokleknili, gibanje pa je začel ravno Kaepernick.

"Agentom sem razložila, da letos nočem sodelovati v nobeni izmed reklam v sklopu Super Bowla," je igralka zapisala v objavi na družbenem omrežju Instagram. "To, da se proti Ligi NFL borimo s pomočjo oglaševanja, je edini način, s katerim jo lahko prizadenemo." Liga NFL ogromno denarja zasluži ravno z oglaševanjem – med Super Bowlom 30 sekund oglasnega prostora stane tudi več kot pet milijonov dolarjev.

Zvezdnica filma Razuzdanka je ob tem še zasedbo Maroon 5 – ki naj bi glede na govorice nastopila med polčasom – pozvala, naj nastop zavrne, podobno, kot sta to storili tudi Pink in Rihanna. "Rihanna je bila prva izbira za nastop med odmorom Super Bowla naslednje leto," je dejal vir za spletni portal ET in dodal: "CBS in NFL sta najprej ponudila priložnost za nastop Rihanni, ki je po premisleku zavrnila ponudbo."

30-letni Kaepernick v Ligi NFL ne igra več, saj z njim namreč nobena izmed ekip noče več podpisati pogodbe. Liga NFL je maja letos namreč oznanila, da bo v skladu z novim pravilnikom oglobila vse tiste ekipe, katerih igralci bi med himno klečali. Iz lige so sporočili, da tisti igralci, ki nočejo stati med himno, lahko med njo ostanejo v garderobi. NFL je še zagrozil, da bo tiste člane osebja lige, ki ne bodo vstali in pokazali spoštovanja zastavi in himni, ustrezno discipliniral.