Uma v oddaji Today. Foto: Today
Uma v oddaji Today. Foto: Today
Videz, o katerem se še vedno govori. Gre za pariški način ličenja, pravi Umin vizažist. Foto: AP

A zvezdnica filmov Ubila bom Billa in Šund je z gostovanjem v oddaji Today vsemu svetu pokazala, da ni imela nikakršnega lepotnega posega, temveč da je šlo le za neposrečeno ličenje, ki ga je predstavila na ponedeljkovi premieri miniserije The Slap v New Yorku.

Ko jo je voditeljica oddaje vprašala, ali je slišala za vse govorice, je Thurmanova precej mirno odgovorila: "Očitno ličenje ni bilo nikomur všeč. Vem, da sem videti čudno." Igralka si ne jemlje pretirano k srcu zlobnih komentarjev. "Že leta se ukvarjam s tem in ljudje včasih rečejo prijazne stvari, drugič zlobne, pri tem pa skušaš izvleči le najboljše."

Raje minimalizem kot umetne trepalnice
Oglasil se je tudi igralkin vizažist Troy Surratt, ki je povedal, da je uporabil pariški način ličenja pri preobrazbi Ume Thurman. Pojasnil je, da so dodatno poudarili obrvi in močno našminkali ustnice, na veke so dali senčilo bež barve in čisto nič maskare: "Želeli smo ustvariti videz, ki je nasproten nešteto umetnim trepalnicam, ki jih vidimo na rdeči preprogi."

Surratt je presenečen nad tem, da se o Uminem ličenju toliko govori: "Mislil sem, da bomo vsi bolj odprti in seznanjeni o vlogi, ki jih imajo ličila v svetu mode in v svetu slavnih predvsem kot sredstvo za ustvarjalno samoizražanje. Mislim, da bi se ženske morale počutiti dovolj svobodno, da eksperimentirajo z različnimi videzi, saj so to le ličila, ki jih na koncu dneva odstranimo z obraza."