Glasbenica in filmski producent sta bila poročena skoraj deset let. Foto: Reuters
Glasbenica in filmski producent sta bila poročena skoraj deset let. Foto: Reuters

Mel B s polnim imenom Melanie Brown, ki je prošnjo za ločitev vložila lani, bo morala Stephenu Belafonteju, s katerim je bila poročena nekaj manj kot desetletje, plačati 350.000 dolarjev sodnih stroškov. Po odločitvi sodišča pa bo Belafonte vsak mesec od nje dobil še 5.000 dolarjev preživnine.

Par, ki si je večno zvestobo obljubil leta 2007 v Las Vegasu, se je lani spustil v umazano ločitev, ves čas postopka sta si izmenjevala obtožbe o zlorabi mamil in odvisnosti od alkohola.

Belafonte je Mel B očital razuzdano življenje, imela naj bi niz ljubimcev in ljubimk, njena odvisnost od kokaina pa naj bi vplivala na njene starševske obveznosti. Nekdanja "strašljiva spajsica" mu ni ostala dolžna, očitala mu je fizično in psihično nasilje, letos junija pa je zaradi tega Belafonteja doletela še prepoved približevanja.

Čeprav je sodnik med ločitvenim postopkom nalog razveljavil, sta se po poročanju BBC-ja oba strinjala, da je bolje, da se drug drugemu ne približujeta na manj kot 200 metrov. Izjeme so roditeljski sestanki, obšolske dejavnosti in šolske prireditve, ki se jih bosta zaradi tega, ker si delita skrbništvo nad hčerjo Madison, ki se jima je rodila leta 2011, udeleževala oba.

Poleg Madison ima Mel B še devetletno hčer Angel iz kratkega razmerja z igralcem Eddiejem Murphyjem in 18-letno hčer Phoenix iz prvega zakona s plesalcem Jimmyjem Gulzarjem. Belafonte ima iz prejšnjega razmerja hčer Giselle.