V novi Twin Peaks se vračata tako Sherilyn Fenn (Audrey Horne) kot Kyle MacLachlan (Dale Cooper). Foto: ABC
V novi Twin Peaks se vračata tako Sherilyn Fenn (Audrey Horne) kot Kyle MacLachlan (Dale Cooper). Foto: ABC
Twin Peaks so snemali na lokacijah v Oregonu in Washingtonu, čeprav v seriji nikdar niso konkretno povedali, kje mestece leži, razen da nekje v bližini kanadske meje. Foto: ABC
MacLachlanova žena Denise Gruber (na sliki levo) je 20. aprila na Twitterju objavila pozdrave iz Pariza, kjer sta se očitno mudila tako Maclachlan kot Lynch. Foto: Twitter
Vrača se tudi Laura Palmer (Sheryl Lee). Foto: ABC

Podrobnosti sicer ustvarjalci ljubosumno skrivajo, vse, kar se ve, je, da naj bi novi Twin Peaks na male zaslone prišel sredi leta 2017 na Showtimu in da bo šlo dejansko za nadaljevanje ABC-jeve kultne serije, ki so jo zaradi spleta okoliščin po dveh sezonah leta 1991 ukinili.

Lynch, ki se je v zadnjih desetletjih redno otepal vprašanj o vrnitvi v Twin Peaks, naj bi sicer vedno računal na nadaljevanje - navsezadnje je serijo sklenil z duhom Laure Palmer, ki nam je v zadnjem delu zašepetala, da se "bomo videli spet čez 25 let".

Tako TV-gledalci kot igralska zasedba so bili zato naravnost blaženi, ko sta Lynch in Frost oktobra 2014 simultano tvitnila, da se bo "tisti žvečilni, ki ga imate radi, vrnil v slogu. #prekletodobrakava". "Tisti žvečilni" je referenca na skrivnostni prizor v seriji, ko pritlikavec v rdeči sobi prav te besede izreče FBI-agentu Dalu Cooperju, medtem ko je "prekleto dobra kava" seveda Cooperjeva priljubljena fraza.

A do dejanskega snemanja je bilo potrebnih še kar nekaj muk in pogajanj s Showtimovimi vodji, tako da je bil nekaj časa projekt celo pokopan, a so se nazadnje le dogovorili, Lynch je dosegel svoje, brez krčenja proračuna, z napovedanih devetih epizod pa so serijo celo razširili na 18. Večina prizorov (na izvirnih lokacijah v Oregonu in Washingtonu) je že posneta, očitno pa so nekaj prizorov posneli tudi v Parizu, kjer sta se pred dnevi mudila Lynch in MacLachlan.

Igralci takoj za ponovitev
Ustvarjalca sta imela še najmanj težav pri prepričevanju izvirnih članov igralske zasedbe, da ponovijo svoje vloge - roko na srce, večina izmed njih v teh letih ni posnela ničesar niti približno tako odmevnega kot Twin Peaks, še najuspešnejšo kariero je morda imel Kyle MacLachlan, ki se je z vlogo Dala Cooperja zavihtel med zvezde, pozneje pa smo ga videli še v Seksu v mestu in Razočaranih gospodinjah.

Žal v novem Twin Peaksu vseeno ne bo nekaterih kultnih likov, kot sta srhljivi BOB (Frank Silva) in Pete Martell (Jack Nance), in majorja Garlanda Briggsa (Don S. Davis), ki so žal že med pokojnimi. Septembra lani je za rakom žal umrla tudi priljubljena "gospa s polenom", Catherine E. Coulson, a kot je razvidno s seznama igralcev, je Lynchu vseeno uspelo še pred smrtjo posneti najmanj en prizor z igralko, ki se je vrnitve v najbolj skrivnostno mestece na ameriški televiziji srčno veselila.

Kot kaže, žal ne bo tudi Lare Flynn Boyle (Donna Hayward), Michaela Ontkeana (šerif Harry S. Truman), ki se je povsem umaknil iz igralskega sveta, Joan Chen (Josie Packard), Piper Laurie (Catherine Martell), Heather Graham (Annie Blackburn) in nepogrešljivega "Moža z drugega planeta" Michaela J. Andersena.

Od Laure do Audrey
Drugi so vsi potrjeni, vključno z MacLachlanom, Sheryl Lee (Laura Palmer), Sherilyn Fenn (Audrey Horne), Dano Ashbrookom (Bobby Briggs), Mädchen Amick (Shelly Johnson), Jamesom Marshallom (James Hurley), Rayem Wisom (Leland Palmer), Grace Zabriskie (Sarah Palmer), Kimmy Robertson (Lucy Moran), Carel Struycken (Velikan) in barsko pevko Julee Cruise, brez katere Twin Peaks pač ne bi zvenel isto. Seveda, za glasbeno podlago bo znova skrbel Lynchev "hišni" skladatelj Angelo Badalamenti.

Vrača se celo David Duchovny v svoji gostujoči vlogi transseksualnega agenta za narkotike Denise Bryson, Lynch pa bo ponovil svojo prav tako epizodno vlogo vodje regionalnega biroja FBI-ja Gordona Cola.

V novi seriji tudi Monica Bellucci
Na seznamu pa najdemo tudi nekaj zvenečih novih imen, kot so Monica Bellucci, Amanda Seyfried, Ashley Judd, Francesca Eastwood, Madelina Zima, Michael Cera, Tom Sizemore, John Savage, Tim Roth, Jim Belushi, legendarni Richard Chamberlain, Naomi Watts (z Lynchem je sodelovala že pri Mulholland Drive), Laura Dern (Divji v srcu), Balthazar Getty (Izgubljena cesta) ter frontman skupine Pearl Jam Eddie Vedder, frontman Nine Inch Nails Trent Reznor in pevka Sharon Van Etten.

Igralska zasedba novega Twin Peaksa šteje kar 217 imen, gre pa za prvi Lynchev filmski ali televizijski projekt v desetih letih - nazadnje je leta 2006 posnel Inland Empire.