Obama, ki je znan kot veliki ljubitelj Lige NBA, je pa tudi soliden košarkar, tudi pri 57 letih rad prime žogo v roke in vrže na koš. Na drugi finalni tekmi Lige NBA je bil deležen največ pozornosti. Foto: Reuters

Obama je bil deležen stoječih ovacij na drugi tekmi finala Lige NBA, na kateri so košarkarji Golden Stata premagali Toronto Raptorse (104:109), in izenačili finalno serijo na 1:1.

Raper Drake je veliki ambasador Toronto Raptorsov. Foto: Reuters

Kolikšne naklonjenosti je Obama deležen med Kanadčani, kaže sam začetek tekme v Torontu, ko ga je občinstvo glasno pozdravilo in ga nagradilo z vzkliki MVP, MVP, MVP, ki so običajno na športnih prizoriščih namenjeni najboljšemu igralcu.

Obama si je tekmo ogledal v družbi predsednika domačega kluba Masaija Ujirija in komisarja lige Adama Silverja.

Obama se je pred tekmo pozdravil z enim najbolj vorčekrvnih navijačev Toronta, raperjem Drakom, ki je rojen prav v Torontu in ki je že vrsto let ambasador Raptorsov po vsem svetu.

Drake izzval Duranta
Drake se je že na prvi tekmi iz prve vrste sedežev tik ob igrišču verbalno loteval Bojevnikov, po koncu tekme se je zapletel v kratek "pogovor" z Draymondom Greenom, tudi na drugi tekmi pa je prišlo do "spora". Po koncu tekme sta ga Kevin Durant in Klay Thompson, ki je tekmo predčasno zapustil zaradi poškodbe, počakala pred slačilnici in mu namenila nekaj sočnih besed.

Je bil razlog tega tudi majica, ki jo je Drake tokrat oblekel? Slavni raper je izbral športno majico, ki jo zadaj krasi fotografija mladega Kevina (igra ga Macaulay Clukin), katerih prigode v filmski franšizi Sam doma (Home Alone) pozna vsak. Pod fotografijo je zapisano Kevin, kdo?!?!?!, s čimer je izzval poškodovanega zvezdnika Bojevnikov Duranta. Medtem ko Durantu to ni izmamilo nasmeška, pa se je Drakovi potezi nasmejal igralec Culkin.

Drake je nemočno spremljal slavje Bojevnikov. Foto: Reuters