Manj kot devet mesecev po njuni pravljični poroki sta princesa Madeleine in njen mož Christopher O'Neill postala starša. Foto: EPA
Manj kot devet mesecev po njuni pravljični poroki sta princesa Madeleine in njen mož Christopher O'Neill postala starša. Foto: EPA

31-letna Madeleine Therese Amelie Josephine, princesa Švedske in vojvodinja Halsinglända in Gastriklända, se je lanskega junija poročila z ameriško-britanskim bankirjem Christopherjem O'Neillom. Par je že nekaj mesecev po poroki oznanil, da pričakuje prvega otroka. Deklica, katere imena javnosti še niso razkrili, je na svet prijokala 20. februarja ob 22.41 v New Yorku, tako mama kot dojenčica se dobro počutita, so sporočili s švedskega dvora.

Tudi Madeleinina starejša sestra Victoria ima hčerko: prav princesa Estelle, ki bo v nedeljo dopolnila dve leti, je tista, ki je Madeleine s tretjega potisnila na četrto mesto v vrsti za švedski prestol. Estelle je za svojo mamo Victorio druga v vrsti zanj, šele na tretjem pa je njen stric, princ Carl Philip, brat Victorie in Madeleine.

Prevarana princesa
Princesa Madeleine je imela precej burno zasebno življenje: leta 2009 se je zaročila z odvetnikom Jonasom Bergströmom, s katerim sta bila par od leta 2002. Bergström je v skladu z njenim naslovom postal vojvoda Hälsinglanda in Gästriklanda. Poročiti bi se morala leta 2010, a nato je bilo slavje prestavljeno, uradno zaradi junijske poroke princese Victorie, neuradno pa zaradi težav v razmerju, kar je kraljeva družina takrat zanikala. A aprila 2010 so dokončno odpovedali poroko, saj naj bi Bergström zaročenko modre krvi varal.

Po velikem ljubezenskem razočaranju se je Madeleine preselila v New York, kjer je delala za dobrodelno organizacijo, tam pa spoznala "princa na belem konju" O'Neilla.