Oddajo Larry King Live bo nasledila oddaja Piers Morgan Tonight. Foto: Reuters/Youtube
Oddajo Larry King Live bo nasledila oddaja Piers Morgan Tonight. Foto: Reuters/Youtube
Zadnja oddaja Larryja Kinga

77-letni Larry King je vodil svojo oddajo na CNN vse od leta 1985, 16. december 2010 pa je datum njegovega slovesa. Zadnjo oddajo sta mu pomagala voditi komik Bill Maher in najbolje plačani voditelj resničnostnih oddaj Ryan Seacrest, od sivolasega voditelja pa so se poslovili tudi številni znani obrazi.

Ameriški predsednik Barack Obama je v posnetem sporočilu Kingu dejal, da so vprašanja na njegove odgovore presenečala, informirala in odpirala oči Američanom, pozdravil ga je mogotec Donald Trump, guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger mu je sporočil, da je četrtek v Kaliforniji razglasil za dan Larryja Kinga, iz Little Rocka pa se je oglasil tudi nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton, ki se je pravkar vrnil s Haitija.

V studiu se mu je pridružila tudi družina
Vse od začetka zadnje oddaje so se na zaslonu vrtela kratka sporočila gledalcev in mnogih ljudi iz sveta znanih, ki so ga pozdravljali in se poslavljali - Mariah Carey je preprosto zapisala, da ga ima rada, Jenny McCartney pa mu je sporočila, da bo pogrešala njegovo seksi zadnjico.

V studiu so se mu nazadnje pridružili tudi žena Shawna in sinova Chance in Cannon, na koncu pa je Larryja čakalo presenečenje - iz igralnice v Louisiani mu je zapel pevec, ki mu je že zdavnaj ukradel srce - Tony Bennett.

Slovo, toda ne za vedno!
Nato pa je prišel čas za dokončno slovo in Larryju se je zatresel glas: "Aaa ... v življenju se mi ni velikokrat zgodilo, da bi ostal brez besed," je izgubljeno začel. Nato pa se je le zbral, se zahvalil vsem, ki so mu dolga leta pomagali ustvarjati oddajo in se spomnil svojih televizijskih začetkov. Obljubil je, da bo občasno še vedno nastopal v posebnih oddajah CNN-a in na radiu, nato pa se mu je spet zataknilo. "Ne vem več, kaj naj rečem, razen vam, mojemu občinstvu. Hvala vam in naj bo to slovo, vendar ne dokončno."

V spodnjem videoposnetku si lahko ogledate tudi celotno oddajo, ki je bila predvajana 16. decembra, zadnjo oddajo Larry King Live!

Zadnja oddaja Larryja Kinga