Prijatelje je televizijska hiša NBC predvajala deset sezon, med letoma 1994 in 2002. Foto: NBC
Prijatelje je televizijska hiša NBC predvajala deset sezon, med letoma 1994 in 2002. Foto: NBC
Monica in Chandler spet skupaj - recimo. Matthew Perry je v Courtneyjini seriji Cougar Town (2009-2015) igral gostujočo vlogo. Foto: ABC

12 let po tem, ko je padla zadnja klapa serije, ki velja za eno najuspešnejših sploh, se bo igralska zasedba ponovno združila za NBC-jevo posebno, dvourno oddajo, so sporočili z NBC-ja. Oddaja je mišljena predvsem kot poklon legendarnemu režiserju Prijateljev Jamesu Burrowsu, ki je stal tudi za takimi humorističnimi klasikami, kot so Taksi, The Bob Newhart Show, Mary Tyler Moore Show, Frasier, Will in Grace ter Na zdravje.


Serija Prijatelji (Friends) je bila nominirana za 57 emmyjev, prejela pa jih je 7. Od igralcev so emmyja dobili Jennifer Aniston in Lisa Kudrow ter Bruce Willis in Christina Applegate v kategoriji najboljšega gostujočega igralca. V osmih letih so bili za emmyja najmanj enkrat nominirani vsi člani zasedbe - razen Courtney Cox (Monica Geller).

75-letni Burrows je režiral 15 epizod Prijateljev, vključno s pilotnim delom, nedavno pa je posnel svojo tisočo televizijsko epizodo.

A čeprav je poklon namenjen režiserju, oboževalce serije, jasno, precej bolj zanima ponovna združitev igralske zasedbe, ki je deset sezon od leta 1994 do leta 2004 razveseljevala gledalce po vsem svetu. Čeprav so sprva poročali, da se vrača vseh šest članov izvirne zasedbe (Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer), pa bo po zadnjih podatkih 46-letni Perry vseeno manjkal, saj je preveč zaposlen v Londonu z vajami za gledališko predstavo The End of Longing.

Ostali dobri - prijatelji
Še vedno je sicer mogoče, da bo Perry vseeno posnel krajši prispevek, ki ga bodo med oddajo predvajali, kar pa ne bo povsem zadovoljilo najbolj gorečih oboževalcev Prijateljev, ki bi si na vsak način želeli šesterico spet videti skupaj.

Zasedba Prijateljev je bila sicer, v nasprotju s kar nekaj zasedbami na malih zaslonih, ena bolj tesno povezanih. Tudi zato so igralci v zadnjih letih večkrat gostovali v tej ali oni seriji, v kateri je igral kdo izmed starih kolegov.

Tako je Perry, denimo, imel gostujočo vlogo v Courtneyjini seriji Cougar Town, ona pa mu je vrnila uslugo in nastopila v njegovi hitro ukinjeni humoristični seriji Go On. Perryja in LeBlanca smo lahko videli tudi v Showtimovi seriji Web Therapy, v kateri je glavno vlogo igrala Kudrowova, Anistonova pa je svoji dobri prijateljici Coxovo in Kudrowo lani povabila na svojo poroko z Justinom Therouxom.

Posebno oddajo bo NBC predvajal 21. februarja.