Michelova je očitno v ozadju kamer precej neprijetna oseba. Foto: EPA
Michelova je očitno v ozadju kamer precej neprijetna oseba. Foto: EPA

Prvi znaki o tem, da delo z Michele v studiu ni bilo najprijetnejše, so se pokazali po njeni objavi v podporo trenutnim protestom v ZDA. Pod njeno objavo je namreč njena nekdanja sodelavka in so-zvezdnica Samantha Ware zapisala:

"Se spomniš, kako si mojo prvo pravo televizijsko vlogo spremenila v živi pekel?!?! Jaz ne bom nikoli pozabila. Če se prav spomnim, si vsem povedala, da bi se ob prvi priložnosti rada posr...a v mojo lasuljo. To je bila le ena od izjav in dejanj, ki so me skoraj odvrnile od nadaljevanja kariere."

Igralka se je na obtožbe takoj javno odzvala z opravičilom, v katerem je zapisala: "Tekoči teden nam vsem ponuja možnost za razmislek o tem kako naša dejanja vplivajo na druge. Moj namen je bil opozoriti na nepravičnosti v nači družbi, a sem hkrati iz odzivov dobila priložnost da razmislim o tem, kako drugi okrog nas dojemajo naša dejanja."

Razpravo o obnašanju zvezdnikov je sprožila Samantha Ware. Foto: EPA
Razpravo o obnašanju zvezdnikov je sprožila Samantha Ware. Foto: EPA

Vedno več obtožb

Po silovitem javnem odzivu, ki je Michele že stal vsaj enega sponzorstva, se vedno več nekdanjih sodelavcev igralke oglaša s svojimi zgodbami o njenem verbalnem nasilju.

Med drugimi so se o njenem obnašanju javno izrazili njeni nekdanji soigralci v seriji Glee, kot sta Amber Riley in Heather Morris. Najhuje pa so jo v sodelovanju z njo očitno skupile igralke in igralci v manj pomembnih vlogah, ki jih je Michele očitno stalno zaničevala in jim govorila, naj se usedejo za mizo za otroke.

Za zdaj sicer ne kaže, da bi bilo Michelino sovraštvo kakor koli povezano z rasizmom. Kljub temu da so mnoge od igralk, ki se javno pritožujejo nad njenim obnašanjem, temnopolte, so hkrati poudarile, da naj oboževalci ne prehitevajo s sklepi o rasni motiviranosti njenih dejanj.