Melania Trump je imela ta teden prvi javi nastop po spornem govoru na poletni republikanski konvenciji, ki ga je delno prepisala od Michelle Obama. Foto: Reuters
Melania Trump je imela ta teden prvi javi nastop po spornem govoru na poletni republikanski konvenciji, ki ga je delno prepisala od Michelle Obama. Foto: Reuters
Melanija je v oglasu videti "izjemno predsdeniška", pravi scenaristka spota Jožica Brodarič. Foto: Youtube/Univision

Knavsovo, ki jo je pri 17 letih odkril slovenski fotograf Stane Jerko, v oglasu za neimenovano znamko oblačil vidimo, kako izstopa iz letala in maha svojim navdušenim privržencem, preden jo tajna služba pospremi do vhoda Brnika, podpisuje uradne dokumente in prisega kot prva predsednica ZDA (namesto na Kapitolu v NUK-u in brez ameriške zastave, a ne bodimo dlakocepski). Vse v tipični visoki modi 90. let, vključno s trenčkotom in suknjičem z močno podloženimi rameni.

Oglas spremlja uspešnica Elvisa Costella iz leta 1978 Pump It Up z besedilom: "Bila je poredno dekle, kot kemija je. Čeprav jo skušaš ustaviti, je kot mamilo."

Časopis New York Times je sicer oglas omenil že v svojem julijskem profilu Melanie, Univision pa se je do TV-oglasa, ki ga je posnel naš priznani režiser Andrej Košak, dejansko dokopal. Vršilka dolžnosti odgovorne urednice RTV-jevega Programa plus Natalija Gorščak je ob tem povedala, da je imel Košak vedno zelo izvirne zamisli.

"Izjemno naključje"
Prav posrečeno naključje je tudi, da je dokument, ki ga na koncu oglasa podpiše Melanija, imigrantski dokument, s katerim odobri trem ljudem vstop v državo.

"Gre za najbolj izjemno zgodovinsko naključje," oglas komentira Jožica Brodarič, ki je spisala scenarij zanj. "Melanija je bila videti izjemno uglajena, elegantna in res predsedniška."

Prihodnja gospa Trump se je sama priselila v ZDA tri leta pozneje, leta 1996, da bi v New Yorku delala kot fotomodel. Po nekaterih navedbah je bila sicer v državi že leta 1995, kar bi pomenilo, da je delala na črno, brez delovnega vizuma. 24 let starejšega Donalda Trumpa je mična Sevničanka spoznala leta 1998 na zabavi ob tednu mode, poročila pa sta se leta 2005.

Če bo njen mož v torek izvoljen, bi Melania postala prva tujka na mestu prve dame ZDA. Do zdaj edina zunaj ZDA rojena prva dama je sicer Louisa Johnson Adams, žena predsednika Johna Quincyja Adamsa (1825-1829), ki se je rodila ameriškemu konzulu v Londonu.