Musk je kmalu po rojstvu na poziv sledilcev na Twitterju objavil fotografijo svojega najmlajšega otroka. Foto: Twitter
Musk je kmalu po rojstvu na poziv sledilcev na Twitterju objavil fotografijo svojega najmlajšega otroka. Foto: Twitter

48-letni Musk in 32-letna glasbenica sta 4. maja dočakala prvega skupnega otroka, ki sta mu nadela prav posebno ime: X Æ A-12 Musk. Čeprav so številni najprej mislili, da gre za šalo, sta pevka in podjetnik pozneje potrdila, da je dečku v resnici tako ime. A kaj kmalu sta naletela na (prvo?) oviro: kalifornijsko zakonodajo.

Ta namreč pri izbiri imena dovoljuje zgolj uporabo 26 črk angleške abecede, nobenih (arabskih) številk, preglasov ali posebnih znakov – tudi slovnični (razen opuščaja v priimkih in enega vezaja) niso dovoljeni.

Zato sta prvi mož Tesle in pevka, katere pravo ime je Claire Boucher, ime novorojenčka malce prilagodila: za prvo ime sta mu določila X, pri srednjem imenu pa sta namesto Æ v rojstni list zapisala A in E, namesto številke 12 pa Xii, je razvidno iz kopije, ki so jo pridobili ameriški tabloidi. "Pravzaprav mi je še bolj všeč tako," je pozneje na Twitterju zapisala Grimes.

Grimes je sicer že kmalu po rojstvu pojasnila, kaj pomenijo črke in znaki sinovega imena: "X pomeni neznano spremenljivko, Æ označuje moj vilinski črkopis za ljubezen in/ali umetno inteligenco. A-12 pa predstavlja najino najljubše letalo, ki ne simbolizira ne orožja ne nasilja, le hitrost."

Pozneje je svojim sledilcem na družbenem omrežju Twitter razložila tudi, kako se ime izgovori: X (iks), A (ej) + E (i), A (ej), 12 (tvelf). A očitno se z Muskom nista povsem uskladila – on je namreč v podkastu Joeja Rogana glede izgovarjave znaka Æ dejal: "Ash ()." A saj očitno niti ni tako pomembno, saj malčka kličeta kar "Mali X".

To je za glasbenico sicer prvi otrok, za podjetnika pa sedmi – iz prvega zakona z Justine Wilson ima pet sinov (dvojčka in trojčke), prvorojenec Nevada pa jima je pred 18 leti umrl le nekaj tednov po rojstvu zaradi sindroma nenadne smrti dojenčka.