Akcijo sta sprožila zakonca Clooney. Foto: Reuters
Akcijo sta sprožila zakonca Clooney. Foto: Reuters

Dijaki, ki so v sredo preživeli strelski pokol na floridski šoli, so na shodu pozvali k omejevanju dostopa do orožja in napovedali nove proteste, ki se bodo odvijali pod imenom "Korakamo za svoja življenja". Proteste v sodelovanju z neprofitno organizacijo Everytown for Gun Safety organizira pet dijakov, ki so preživeli sredno streljanje.

Med zvezdniki sta jih prva podprla George in Amal Clooney, ki bosta gibanju donirala 500.000 dolarjev, protestu pa se bosta celo pridružila. "Tudi najina družina bo 24. marca na protestu. Tej neverjetni generaciji mladih z vseh delov države želiva stati ob strani in jim izkazati podporo. V imenu najinih otrok Elle in Alexandra pa bova donirala 500.000 dolarjev, s katerimi lahko poravnajo stroške organizacije protesta. Tudi življenja najinih otrok so odvisna od protestov, kot je ta," je še dodal Clooney.

Slavni odprli denarnico
Protesta se bo udeležil tudi ameriški poslovnež Jeffrez Katzenberg, 500.000 dolarjev pa bosta donirala režiser Steven Spielberg in Oprah Winfrey, poročajo ameriški mediji.

Winfreyjeva je na družbenem omrežje zapisala: "George in Amal, z vama se popolnoma strinjam. Tudi sama bom pomagala in prispevala 500.000 dolarjev. Mladi ljudje, ki so spodbudili proteste, me spominjajo na borce za pravice iz 60. let, ki so se izpostavili in rekli 'dovolj imamo in čas je, da nas slišijo!'"