Prometna nesreča, ki se je zgodila 30. novembra 2013, je pretresla Hollywood. Foto: EPA
Prometna nesreča, ki se je zgodila 30. novembra 2013, je pretresla Hollywood. Foto: EPA
Paul Walker
Walker je igralsko kariero začel že kot otrok, bil je tudi maneken, svoj zmagoviti pohod na velika platna pa je začel leta 2001 s filmom Hitri in drzni, v katerem je upodobil policista Briana O'Connerja. Foto: Reuters

Meadow Walker je Porscheju namreč v zasebni tožbi, ki jo je vložila pred dvema letoma, očitala, da so bili pri proizvodnji carrere GT malomarni, in zatrjevala, da bi lahko z boljšim varnostnim mehanizmom smrt njenega očeta preprečili.

Krivila je pomanjkljiv varnostni sistem v avtomobilu, ki bi sicer lahko preprečil nesrečo oziroma vsaj poskrbel, da bi igralec, ki je bil sopotnik v vozilu, nesrečo preživel.

V dokumentih sodišča, ki jih je pridobila revija People, so njeni odvetniki trdili, da Porsche, čeprav je vedel, da ima njihov model carrera GT zgodovino težav z nestabilnostjo in nadzorom, ni vgradil elektronskega sistema za stabilnost vozila, ki je izdelan posebej zato, da bi preprečil nenadno zavijanje vstran, ki je pri tovrstnih hiperobčutljivih vozilih pogosto.

Koliko znaša končni znesek poravnave, javnosti niso razkrili.

Odškodnina tudi zaradi Rodasovega sklada
Porsche je tožila že tudi vdova voznika nesrečnega avtomobila Rogerja Rodasa, a je sodnik odločil, da je njena tožba neutemeljena.

Meadow je iz Rodasovega sklada dobila 10 milijonov ameriških dolarjev, ki so jih morali nakazati Rodasovi dediči, saj je bil znani dirkač delno odgovoren za smrt njenega očeta.

Avtomobil po trku zagorel
Prometna nesreča, ki se je zgodila 30. novembra 2013, je pretresla Hollywood, saj je v njej umrl priljubljeni zvezdnik filmske franšize Hitri in drzni.

Walker, tudi zasebno velik ljubitelj hitrih avtomobilov, je umrl na prazni cesti v kalifornijski Santa Clariti, potem ko se je s prijateljem Rodgerjem Rodasom po dobrodelni prireditvi odpeljal na testno vožnjo dirkalnega porscheja. Pri veliki hitrosti (160 km/h) je Rodas izgubil nadzor nad vozilom, ki ga strokovnjaki označujejo za precej nevarnega, se zaletel v drevo, avtomobil pa je zagorel.

Obdukcija je pokazala, da je Rodas umrl zaradi poškodb ob trku, medtem ko je Walker umrl zaradi kombinacije poškodb ob trku in opeklin.