Lepota ženske se kaže
Lepota ženske se kaže "v njeni moči, značaju in pristnosti, ki jo izžareva", je prepričana nova mis Nemčije. Foto: Organizator/Fabian Kirchner

"Nemčijo bom predstavljala z eleganco, dostojanstvom, žarom in močjo," je podjetnica, ki vodi spletno trgovino z vintage oblačili, napovedala po zmagi na tekmovanju za mis Nemčije in zagotovila, da si bo prizadevala posoditi glas vsem ženskam, starejšim od 30 let.

Zavzemala se bo tudi za to, da bi bile ženske bolj samostojne in samozavestne. "Ženstvenosti ne določa obleka," je prepričana Kielčanka. Pravi, da je po njenem mnenju lepa ženska tista, ki izžareva "moč, značaj in pristnost". "Žensk že dolgo ne zanimajo več klasični standardi lepote," je poudarila nova mis.

35-letnica je najstarejša zmagovalka v 93-letni zgodovini tega lepotnega tekmovanja. Je tudi prva mati z zmago na tekmovanju – ima namreč triletnega sina. Von Hasejeva, ki je v finalu tekmovanja zastopala zvezno deželo Schleswig-Holstein, se je rodila v Namibiji, od petega leta pa živi v Kielu.

Geslo tekmovanja: Navdihujoče, pristne ženske

V finale se je uvrstilo 16 žensk, starih med 18 in 35 let (zmagovalka je bila najstarejša). Žiriji, ki so jo prvič sestavljale samo ženske, so se predstavile v večernih oblekah in oblačilih za prosti čas (predstavitev v kopalkah so organizatorji ukinili), prireditev pa je potekala pod geslom "Empowering Authentic Women" oz. "Navdihujoče, pristne ženske".

Organizator Max Klemmer je ob tem pojasnil, da se tekmovanje ne osredotoča več samo na zunanjost tekmovalk. Zdaj so v središču osebnost, značaj in življenjske zgodbe deklet, je dejal.

Prva spremljevalka je postala 22-letna Lara Runarsson iz Würzburga, druga spremljevalka pa 23-letna Michelle-Anastasia Masalis iz Hamburga.