Po prvi zmagi se je Clark upokojil, čas pa si krajša z ribolovom. (Slika je simbolična.) Foto: AP
Po prvi zmagi se je Clark upokojil, čas pa si krajša z ribolovom. (Slika je simbolična.) Foto: AP

“Ne pričakuješ, da boš osvojil milijone dolarjev, in zagotovo nikoli ne pričakuješ, da ti bo to uspelo dvakrat,” je pred tremi leti, ko je zadel štiri milijone dolarjev, dejal Mark Clark iz South Rockwooda v Michiganu. 50-letnik je dostavljal gorivo na bencinski črpalki v Hudsonu v Michiganu. Kupil je loterijsko srečko in opraskal črtno kodo, ta pa ga je napotila k upravitelju črpalke. “Medtem ko smo se pogovarjali, je opraskal preostanek srečke, nato pa me s prestrašenim pogledom na obrazu pogledal,” se prvega srečnega dne spominja Clark, ”rekel mi je: Mark, pravkar si osvojil štiri milijone dolarjev!”

Kmalu po veseli novici se je Clark upokojil, a igram na srečo se ni odrekel, piše CNN. Junija je kupil loterijsko srečko in spet osvojil štiri milijone dolarjev. “V trgovini sem srečko opraskal s kovancem, ki mi ga je pred desetimi leti podaril oče," je dejal. "Pred približno enim letom sem izgubil očeta in ne morem si pomagati, ampak mislim, da mi je morda ta srečni kovanec pomagal do zmage.”

Clark dodaja, da se bo vrnil v svoje staro tiho življenje in se posvetil preživljanju časa z družino: "Z očetom sva skupaj lovila ribe in na ta čas imam čudovite spomine. To me žene, da se zdaj pogosto odpravim na ribolov s svojim sinom in družino.”