Jay Cutler bi rad metal tudi proti rokometnemu golu. Foto: EPA
Jay Cutler bi rad metal tudi proti rokometnemu golu. Foto: EPA

"Za olimpijske igre si želim oblikovati rokometno ekipo. Imajo majhno žogo, ki si jo med sabo podajajo in nato streljajo na gol. To je kot nogomet, le da se igra z rokami. S silovitimi streli bi rešetal mrežo in igral rokomet," je dejal Jay Cutler, ki si je v Ligi NFL kruh služil kot podajalec.

"Koliko igralcev je tam, osem? Mislim, da bi ti, LeBron James in Patrick Mahomes sami proti katerim koli osmim igralcem iz drugih držav osvojili zlato," mu je odgovoril voditelj oddaje in v njegovo ekipo "vključil" še košarkarskega zvezdnika LA Lakersov in 24-letnika, ki so ga na nedeljskem Superbowlu okronali za MVP-ja. Cutler mu je odgovoril pritrdilno.

Njuna razprava je hitro končala tudi na družbenih omrežjih, na katerih so se nanjo odzvali tudi drugi športniki. "Nikakor! Ljudje ne vedo, kako težko je igrati rokomet," se je ujezil Luka Dončić. "Ne govorite, če se vam sanja ne," je zabrusil trenutno poškodovani zvezdnik Portlanda Jusuf Nurkić.

Rokometni šampion Nikola Karabatić pa je vrgel tudi rokavico: "Mislim, da niste dovolj preučili rokometa. Ampak rade volje vam dam svoje zlato, če premagate mojo ekipo."

Hitro so se ponorčevali tudi na uradnem profilu evropskega prvenstva v rokometu na Twitterju. "Torej, kdo se bo pomeril z Jayem Cutlerjem in druščino za olimpijsko zlato? Za zdaj imamo Nikolo Karabatiča, Lasseja Svana in Casperja Mortensena," so zapisali in priložili fotografijo igralnih položajev francoskega in dveh danskih rokometnih reprezentantov, ki sta se prav tako že odzvala.