Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Zanimivosti - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Prva med enakimi - Indija po burni razpravi izbrala novo mis

V Indiji so po številnih kritikah, ker si je bilo vseh 30 finalistk podobnih kot jajce jajcu, čeprav je vsaka predstavljala eno zvezno državo, le izbrali novo mis države.

Vse najboljše ob abrahamu, Nenette!

Orangutanka Nenette je v pariškem živalskem vrtu praznovala 50 let.

Danec prepričal Nemce - postal prvi nenemški župan

Nemčija je dobila prvega župana, ki po narodnosti ni Nemec. Severnonemško mesto Rostock bo namreč po novem vodil Danec, so v drugem krogu županskih volitev odločili volivci.

"Tri ure čez drn in strn po blatu in v mrzli vodi? Seveda, saj gre za dober namen!"

Blato, mlakuže, 10 stopinj Celzija "topla" Temenica, žgoča sopara, milijon komarjev. Take "delovne" razmere so pričakale udeležence 14 kilometrov dolge proge s 23 ovirami. Ni kaj, Buyothlon je poskrbel, da po dobrih treh urah nihče ni bil čist ali spočit.

Lažni italijanski Clooney z ženo aretiran na Tajskem

Tajska policija je aretirala dva italijanska državljana, ki ju Interpol od leta 2010 išče zaradi ponarejanja dokumentov, prevare in kraje identitete. Med drugim sta ponaredila slike, na katerih naj bi George Clooney podpiral njuno podjetje.

Dres legendarnega Rutha prodan za rekordnih pet milijonov evrov

Dres, ki ga je v dvajsetih letih prejšnjega stoletja nosil legendarni ameriški bejzbolist Babe Ruth, je na dražbi na stadionu Yankeejev prinesel 5,6 milijona dolarjev (pet milijonov evrov). Gre za rekordni znesek za športni zbirateljski predmet.

Flota ameriškega predsednika nič več v sinjemodri barvi Jackie O

Predsednik Trump se je ob prenovi flote Air Force One odločil za menjavo barvne sheme, ki je že desetletja značilna za letala ameriških predsednikov. Namesto v sinjemodri bo ameriški predsednik od leta 2024 dalje letel v barvah ameriške zastave.

Jamatlon: tek po poteh zasavskih rudarjev

Ohranjanje rudarske dediščine je ob zaprtju zasavskih rudnikov eden izmed izzivov, ki se ga v zasavskih dolinah lotevajo na različne načine, tudi s ponudbo svojevrstnih športno-rekreacijskih dogodkov, kamor zagotovo sodi tudi adrenalinski Jamatlon.

Ši s Putinom nazdravil na "srečno dvojno šestico"

Kitajski predsednik Ši Džinping praznuje 66. rojstni dan. Voditelj, ki je te dni na konferenci v Tadžikistanu, je ob tej priložnosti nazdravil s političnim kolegom in prijateljem Vladimirjem Putinom, ki ga je postregel s sladoledom.

Američanke z rekordno zmago gostom bara priigrale 13 zastonj pijač

Gostje bara v Miamiju so imeli ob rekordni zmagi ameriških nogometašic, ki so proti Tajski slavile s 13 proti nič, še več razlogov za veselje kot preostali navijači. V lokalu so namreč ob vsakem ameriškem zadetku gostom ponudili zastonj pijačo.

Dijaki "katrco" preoblekli v les

Šesterica dijakov srednje lesarske šole Šolskega centra Ljubljana, ki obiskujejo zaključni letnik programa mizar, so izdelali popolnoma vozen leseni avtomobil. Za osnovo jim je služil renault 4, za katerega so izdelali leseno karoserijo.

Tretja dobrodelna diagonala prek Slovenije: v 24 urah od Goričkega do Portoroža

Strasten kolesar Simon Eržen, mariborska legenda kolesarstva BMX, je že tretje leto zapored pripravil kolesarski dobrodelni dogodek Diagonala 335. Kolesarji so se letos na kolesarsko dogodivščino prek Slovenije podali minuto po polnoči.

Zamrznjena v ledu se je volčja glava ohranila kar 40.000 let

V Sibiriji so odkrili glavo volka, ki je poginil pred 40.000 leti, a ker je bila glava zamrznjena, je izjemno dobro ohranjena - še vedno so vidni zobje, dlaka, možgani in gobec.

V Dalmaciji plava mladič morskega psa, ki pa ljudem ni nevaren

V morju med Makarsko in otokom Korčula so v zadnjem tednu že večkrat opazili dva metra dolgega morskega psa.

Z Airbnbjem v osemdesetih dneh okoli sveta

Osemdeset dni, osemnajst držav, osem različnih prevoznih sredstev – skupino srečnih izbrancev bo Airbnb poslal na avanturo, osnovano na zgodbi romana V osemdesetih dneh okoli sveta francoskega pisatelja Julesa Verna.

V Lizboni plesni spektakel ob prazniku sardin

Dan sv. Antona Padovanskega v Lizbono vsak junij privabi množico turistov na festival plesa in sardin.

Roswell vabi z novim, vesoljskim logotipom

Ameriško mestece Roswell z novim, avtorsko zaščitenim logotipom opozarja na svojo zgodovino, povezano z neznanimi letečimi predmeti in vesoljci.

"Ljubko debeluško", kakapoja, zdaj ogroža še plesen

Kakapoju, ljubkovalno poimenovanem tudi najdebelejša papiga na svetu, ki je že tako izjemno redka, grozi skorajšnje izumrtje, saj jo je napadla nevarna plesen.

Upanje za hrast prijateljstva ostaja: Macron bo Trumpu podaril novo drevo

Francoski predsednik Emmanuel Macron je napovedal, da bo ameriškemu predsedniku poslal novo drevo, in sicer potem ko se je razvedelo, da se je njuno drevo prijateljstva posušilo.

V preteklem letu največ milijonov zaslužili Messi, Ronaldo in Neymar

Na Forbesovi lestvici najbolje plačanih športnikov preteklega leta kraljuje Lionel Messi, ki je v "denarnem dvoboju" prehitel velikega tekmeca Cristana Ronalda. Sto najbolje plačanih športnikov je v zadnjem letu zaslužilo več kot 3,5 milijarde evrov.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...