Manekenka mnogokrat opozori tudi na to, da ni pomemben samo zunanji videz. Foto: Reuters
Manekenka mnogokrat opozori tudi na to, da ni pomemben samo zunanji videz. Foto: Reuters
Melissa McCarthy pravi, da sovraži izraz "plus size". Foto: Reuters

Manekenka in modna oblikovalka je prepričana, da opazka, da je za žensko močnejše postave izjemno privlačna, pravzaprav sploh ni kompliment. "Dovolj imam ljudi, ki neprestano govorijo o mojem telesu. Nekateri trdijo, da ne tehtam dovolj, drugi pa, da tehtam preveč," je ostra Grahamova, ki si želi, da tisti, ki njen videz hvalijo, ob tem ne bi izpostavljali, da je močnejše postave.

Družbeni ideali in zaznavanje lepega se namreč neprestano spreminjajo, je prepričana, zato ne moreš nikoli ugajati vsem.

30-letna Grahamova v svoji pogovorni oddaji sicer pogosto obravnava težave, s katerimi se spoprijemajo ženske z močnejšimi postavami. "Ko sem odraščala, sem si želela, da bi lahko imela vzornike, ki so videti podobno kot jaz," pravi.

Čeprav so se časi že dodobra spremenili, modna industrija pa je močnejše že sprejela v svoje vrste, je Grahamova mnenja, da je v obdobju, v katerem se ženske še vedno borijo za enakopravnost, pomembno, da je nabor vzornikov raznolik. "Ne samo po izobrazbi in poklicu, tudi po videzu," pravi.

Z njo se strinjajo tudi druge zvezdnice. Amy Schumer je že javno izrazila svoje ogorčenje nad mediji, ki uporabljajo izraz "plus size". Nad terminom ni navdušena niti igralka Melissa McCarthy. "Vedno sem sovražila besedo "plus-size". Moti me," je pred časom dejala zvezdnica filma Dekliščina.

Z njo se strinja tudi pevka Meghan Trainor (ki sicer v svoji najbolj znani uspešnici All About that Bass opeva svoje obline), ki poudarja, da ženske s konfekcijsko številko 48 predstavljajo velik del ameriške družbe, zato jih ne bi smeli kritizirati ali posebej izpostavljati.