Maša Derganc Veselko in Sebastian Cavazza kot Tina in Brane med snemanjem tokratne epizode (foto: arhiv RTV Slovenija). Foto:
Maša Derganc Veselko in Sebastian Cavazza kot Tina in Brane med snemanjem tokratne epizode (foto: arhiv RTV Slovenija). Foto:
Voditeljica oddaje Carmen L. Oven (foto: Stane Sršen, RTV Slovenija).

Kaj se zgodi, ko ljubosumnosti ni? Ali je odnos uspešnejši, če je v njem ščepec ljubosumja? Toda kje je meja med »ravno prav« in »preveč« ljubosumja? Z duhovito zgodbo Mateje Perpar Punca mi na vsak način hoče vzbuditi ljubosumje – zrežiral jo je Klemen Markovčič, v njej pa sta poleg Alojza Sveteta v vlogi psihiatra zaigrala še Maša Derganc Veselko in Sebastian Cavazza – so na 1. programu Radia Slovenija začeli niz oddaj, v katerih o razpletu odločajo poslušalci. Avtorji so namreč pripravili po dva konca za vsako zgodbo, in če ste v radijski oddaji lahko slišali samo demokratično izbranega, lahko tukaj slišite še drugi konec.

Kaj so povedali poslušalke in poslušalci med oddajo?
Mladen se je strinjal s tem, da želi Tina pri Branetu vzbuditi ljubosumje. Se pa strinja s psihiatrom, da mora ženska omejiti v odnosu. Marija svetuje naj Brane zapusti odnos, ker nikoli ne bo dobro, že če je med njima trohica ljubosumja. Gospa govori iz svojih izkušenj, poročena je že petdeset let. Ana meni, da naj Brane preskusi Tino in se nekoliko odmakne. Če bo Tina to lahko opazila, se njun odnos še lahko popravi. Aleksander meni, da se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha. Nima smisla z glavo skozi zid. Najprej se je treba prepričati, potem pa ukrepati. Če si ljubosumen, je to posesivnost. Je neke vrste bolezen, ki lahko celo pripelje do krvnih deliktov. Vesno moti, da sta že pet let skupaj, pa on še ni razmišljal o poroki in otrocih. Zato je ona spoznala na jogi nekoga, ki je bolj pozoren do nje. Svetuje odkrit pogovor. Sicer se ne bo dobro končalo. Dušan: "Tistemu možakarju je rekla lepotec. Mislite, da je bilo to Branetu všeč! Pa ne more trenerju joge reči lepotec!" Marjana je spomnila na nemški pregovor: Ljubosumnost je bolezen, ki bolezensko išče razloge. Večina jih je presodila, naj Brane ostane v odnosu. Torej, podpirajo dober konec.

Napišite svoje mnenje!
Kakšno pa je vaše mnenje? Delite svoj premislek z nami! S povzetki vaših komentarjev bomo začeli naše naslednje radijsko srečanje v sredo, 9. aprila, po 21. uri na 1. programu Radia Slovenija.

Punca mi na vsak način želi vzbuditi ljubosumje
Punca mi na vsak način želi vzbuditi ljubosumje