Na prireditvi Živ Žav je nastopil slon Bansi. Če so mu otroci kaj zapeli ali zdeklamirali, so prejeli njegovo mišjo peresnico. Foto: MMC RTV SLO
Na prireditvi Živ Žav je nastopil slon Bansi. Če so mu otroci kaj zapeli ali zdeklamirali, so prejeli njegovo mišjo peresnico. Foto: MMC RTV SLO
Nastop Bansija na Živ Žav-u
Ravnateljica Tatjana Prešern o Živ Žav-u

Živ Žav v Vrtcu Hansa Christiana Andersena, ki je potekal v soboto, 5. junija, je prireditev, ki je letos potekala že devetič. V enoti Marjetica so v prostorih vrtca in predvsem na dvorišču ob njem potekali različni nastopi otrok, staršev, strokovnih delavk in drugih sodelavcev oziroma prijavljenih nastopajočih.

Glavni oder ponujal nastope, delavnice na dvorišču pa kreativnost
Oder je vse od 9.00 do 13.00 kot glavno prizorišče dogajanja ponujal kopico nastopov, vse od pevskih, plesnih in športnih aktivnosti, čarobni kotički delavnic pa zelo različne poučne vsebine v obliki stojnic oz. delavnic (frizerska, lepotilna, glinena, likovna, glasbena, živalska, žonglerska, športna, kuharska, kovaška in druge). Vrtec so obiskali tudi vojaki, policisti in gasilci.

Živ Žav je dobrodelen Osnovni namen prireditve je zbrati čim več denarnih sredstev za Sklad Vrtca H. C. Andersena, iz katerega malčkom iz socialno šibkejših družin omogočijo udeležbo na zimovanjih in letovanjih, hkrati pa vsem otrokom v vrtcu pomagajo pri nakupu materialov in pripomočkov za kakovostnejše in pestrejše bivanje v vrtcu. Celoten izkupiček prireditve, ki je pridobljen predvsem s srečolovom, sejmom izdelkov otrok in zaposlenih ter druge prodaje, je namenjen Skladu Vrtca Hansa Christiana Andersena, ki je bil ustanovljen leta 2000.

Kaj je na prireditvi počel Bansi?
MMC-jev slon Bansi se je udeležil dobrodelnega Živ Žava in s svojim nastopom razveseljeval mlade otroške udeležence in njihove starše ter prijatelje. Vsem tistim, ki ga še niso poznali, je povedal, od kod prihaja in da je najbolj znan po tem, da mu otroci na njegovo spletno stran lahko po elektronski pošti na bansi@rtvslo.si pošljejo kakšno vprašanje, na katero odgovori v rubriki Bansi odgovarja. Povedal je še, da zelo rad zbira risbice, saj jih potrebuje kar 365 na leto, ker vsak dan objavi novo risbo dneva.

Bansi je na oder povabil tudi nekaj pogumnih otrok, ki so mu zapeli ali zrecitirali kakšno pesmico, za kar so bili nagrajeni z eno izmed Bansijevih nagrad. Podelil je tudi svoje pobarvanke, ki se jih že veseli, saj so mu otroci obljubili, da mu jih bodo poslali po navadni pošti v njegovo pisarno, da jih bo lahko spravil v Bansi galerijo na svoji spletni strani in jih prav tako objavil kot pobarvanke dneva.


V videoposnetku na desni si lahko ogledate kratek odlomek iz Bansijevega nastopa na odru prizorišča. V drugem videoposnetku pa utrinek z 9. Živ Žava, vključno z izjavo ravnateljice Vrtca Hansa Christiana Andersena v Ljubljani - Tatjano Prešern.

Vabljeni ste tudi k ogledu fotogalerije.

Še več videoposnetkov iz Živ Žav-a si lahko ogledate na portalu Moj splet.


















































Nastop Bansija na Živ Žav-u
Ravnateljica Tatjana Prešern o Živ Žav-u