Laszlo Rimoczi naredi 100 Božičkov na dan. Foto: Reuters
Laszlo Rimoczi naredi 100 Božičkov na dan. Foto: Reuters

Madžarski slaščičar, ki dela v majhni delavnici na madžarskem podeželju, se je odločil nadgraditi svoje čokoladne možičke, in sicer z namenom, da bi ljudi, ki jim morda trenutno zaradi vedno slabših razmer v povezavi s pandemijo covida-19 ni najlažje, spravil v boljšo voljo. "Ko bo končno prišel čas Božičkovega prihoda, mislim, da bo moral nositi masko, saj mora biti ljudem za vzgled," je dejal.

Trakove za ušesa naredi s sladkorno glazuro. Foto: Reuters
Trakove za ušesa naredi s sladkorno glazuro. Foto: Reuters

Izkazalo pa se je, da je bila ta dobronamerna malenkost dobra za njegov posel, ki je sicer zaradi pandemije utrpel izgube. Spletna prodaja je namreč poskočila, povpraševanje pa je tako veliko, da mu komaj uspeva izpolniti naročila.

Svoj dizajn je moral poenostaviti. Foto: Reuters
Svoj dizajn je moral poenostaviti. Foto: Reuters

Da lahko ugodi vsem, je moral podobo in obliko svojega izdelka poenostaviti, iz brezglutenske italijanske čokolade pa izdela približno 100 Božičkov na dan. Kapico Božičkov pobarva rdeče, na čokoladen obraz namesti maske iz tankih belih črt marcipana, na koncu pa doda še trakova iz sladkorne glazure.

Pričakuje, da bodo naslednje leto Božički brez mask

Povpraševanje je veliko. Foto: Reuters
Povpraševanje je veliko. Foto: Reuters

Prav tako je moral spremeniti tudi dizajn njegovih večjih čokoladnih Božičkov, ki do zdaj niso nosili mask. "Bili so že zaviti, vendar smo jih morali odviti in jih opremiti z maskami, saj stranke želijo le Božičke z maskami," je pojasnil.

Rimoczi, ki mu pri zavijanju pomaga tudi partnerka, sicer izdeluje še druge čokoladne poslastice. Te prodaja v trgovinici, ki je 70 kilometrov južno od Budimpešte, kar v domači hiši. Čeprav so bili Božički pomembna finančna spodbuda, ne verjame, da bo navdušenje trajalo dolgo. Če bodo morebitna cepiva namreč res pomagala izboljšati situacijo in premagati virus, maske ne bodo več potrebne. "Prepričan sem, da bom naslednje leto prodal le delček teh možicev, saj Božičkom več ne bo treba nositi mask," je pripomnil z nasmehom.