Na krilih filma Top Gun je Cruise poletel med filmske superzvezdnike. Foto: IMDb
Na krilih filma Top Gun je Cruise poletel med filmske superzvezdnike. Foto: IMDb

Kot kaže, se nam bliža filmska dražba leta, če ne celo desetletja. Na njej bodo konec avgusta v Los Angelesu prodali številne predmete iz nekaterih najbolj kultnih uspešnic filmske zgodovine.

Med največje in najdragocenejše predmete na dražbi gotovo sodi velika maketa vesoljskega plovila iz filma Osmi potnik. Maketa je bila najprej v lasti enega izmed članov snemalne ekipe. Plovilo je večinoma izdelano iz jekla in lesa, za dražbo pa je bilo tudi prenovljeno. Ocenjujejo, da bodo zanj dobili vsaj pol milijona dolarjev.

Ewan McGregor, v vlogi plemenitega in modrega Kenobija. Foto: Lucasfilm
Ewan McGregor, v vlogi plemenitega in modrega Kenobija. Foto: Lucasfilm

Vesoljsko temo dražbe bodo nadaljevali predmeti s snemanja serije filmov Vojne zvezd. Med njimi bosta gotovo največ zanimanja požela svetlobni meč, ki ga je kot Obi-Wan Kenobi vihtel Ewan McGregor in ena izmed oprav Dartha Vaderja.

Ljubitelji znanstvene fantastike pa ne bodo edini, ki bodo prišli na svoj račun. Med prodanimi predmeti bo tudi Maverickova čelada, ki si jo je v vlogi glavnega lika v filmu Top Gun nadel Tom Cruise.

Če pa vam filmi o različnih letečih napravah niso preveč všeč, vas bo na dražbi morda razveselil bronast medaljon egipčanskega boga sonca Raja, s katerim je sloviti pustolovski arheolog Indiana Jones v lovu za izgubljenim zakladom odkril lokacijo skrinje zaveze. Zanj na dražbi pričakujejo vsaj 150 tisoč dolarjev.

Po podatkih francoske agencije AFP bodo dražbo v živo predvajali 26. in 27. avgusta.