Člani zasedbe Queen so na kovancu predstavljeni z glasbili: Brian May s kitaro, Roger Taylor z bobnom in John Deacon z baskitaro, Freddieja Mercuryja pa simbolizira mikrofon. Na klavirju so tri tipke upodobljene tako, kot bi nanje nekdo igral, označujejo pa note iz uspešnice skupine Bohemian Rhapsody iz leta 1975.

Oblikovalec zbirateljskega kovanca Chris Facey je dejal, da je skušal na njem upodobiti enakopravnost članov skupine, ki so s skupnimi močmi ustvarili številne uspešnice.

May je z navdušenjem pozdravil kovanec in se pošalil, da so Britanci dobili prvi kovanec, na katerem sta upodobljena kraljica in skupina, poimenovana kraljica (Queen and Queen coin). Dodal je, da je članom zasedbe v izjemno čast, da so se njim in njihovi glasbi poklonili z izdajo zbirateljskega kovanca.

Zanimivo pa je tudi, da so kovanci pomemben del glasbe Queenov. May je namreč kdaj pa kdaj s peniji tudi igral na kitaro. Zbirateljski primerek, vreden pet britanskih funtov, je dostopen že za 13 funtov, medtem ko je zlati primerek, vreden 100 funtov, mogoče kupiti za 2020 funtov, še navaja francoska tiskovna agencija AFP.